Zakrepčili si aj moslimky

  • Spravodajstvo
  • 31. júla 2017, 20:56
  • Autor:vd

Už naši starí otcovia vedeli, že na Annu treba vytiahnuť zo skríň najkrajšie šaty, najchýrnejšie kroje a utekať na veselicu či bál. Tradícia Anna bálov pokračuje vďaka nadšeniu pre zachovanie dedičstva predkov aj v Piešťanoch. Tohtoročné podujatie sa konalo pár dní po Anne, v sobotu 29. júla. Mestom šiel krojovaný sprievod vedený Vavrineckou trojkou.

Námestie slobody sa popoludní zaplnilo krojovanými ženami a mužmi z piešťanskej Povoje i zo súboru Pobedimčan. Dobrú náladu okolo seba šírili aj Modrovanky – Krojovanky a tiež hostia – folklórna skupina Furmaňe z Trebišova. Sprievod kráčal k Winterovej ulici, kde účinkujúci vyzvŕtali Piešťancov i hostí. Prúd pozitívnej energie vtiahol do diania aj moslimské ženy odeté do dlhých čiernych plášťov, ktoré Arabi volajú abaya. Na počudovanie – nechali sa fotiť, usmievali sa a krepčili.

Sprievod sa ešte raz zastavil pri fontáne Páv. Aj tu tancovala ďalšia arabská žena. Potom sa s veľkou slávou folkloristi presunuli do záhradnej pivárne za bývalým mliečnym barom. Organizátori každý súbor predstavili. Účastníkov Anna bálu potom čakala voľná zábava, hodovanie i bohatá tombola. Veselilo sa až do noci.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín