Cestovali, kúpali sa aj aktívne športovali

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2017, 13:28
  • Autor:am

Šiesty ročník tábora s názvom Tajomstvo šikmej veže do Vrbového prilákal 19 detí vo veku od šesť do trinásť rokov. Malí odvážlivci si od 10. do 14. júla užívali nabitý program a tešili sa výletom, športovaniu a turistike.

Na začiatku tábora si každé dieťa napísalo očakávanie, ktoré v nasledujúcom týždni má. Organizátori sa im tieto priania následne snažili splniť. „Prečítali sme si očakávanie o ceste vlakom, tak sme vo štvrtok navštívili vlakom Trnavu. Objavili sme tam aj túžbu cestovať do Francúzska, to sme splniť nevedeli,“ prezradil s úsmevom organizátor Dušan Sabo.

Prvý deň teda patril zoznamovaniu, futbalu a iným športom. Deti sa rozdelili do troch tímov, vymysleli si pokriky. Hneď v utorok partička animátorov s deťmi navštívila kúpalisko v Myjave, kde sa na nových atrakciách, tobogánoch a ihriskách spoločne poriadne vyšantili. „V stredu sme mali zasa športový deň v spolupráci s Materskou školou v Prašníku, kde taktiež robia denný letný tábor. Spojili sme sa a urobili prvú vrbovsko-prašnícku olympiádu,“ povedal D. Sabo. Deti medzi sebou súťažili a traja najlepší z každého tábora boli ocenení vecnými cenami. Každý zúčastnený získal dokonca medailu a celá vrbovská kolóna sa vydala na turistiku – dvojhodinový peší návrat z Prašníka.

Deti si počas uplynulého týždňa aj poriadne zašportovali.

Štvrtok patril už spomínanému trnavskému výletu. V tamojšom parku mali deti postaviť veže z materiálu, ktorý na mieste našli. Používali šišky, kartóny, halúzky. Zabávali sa však aj pri presunoch. „Deti majú veľkú radosť z toho, keď môžu kývať autám a tie im odtrúbia späť,“ uviedol D. Sabo. Posledný deň patril len súťažiam, záverečnému hodnoteniu, oceňovaniu, pričom každé dieťa si čosi odnášalo domov.

Desaťročný Matej Chudý podľa svojich slov neposlúchal, tak sa ho doma chceli zbaviť: „Bavilo ma to tu a najlepšie bolo kúpanie.“ Osemročný Martin Ďuriš sa do tábora tešil: „Bola tu fakt zábava. Najlepšie bolo ísť vlakom, bavilo ma, že môžem pozorovať okolie.“ Dvanásťročná Dolnolopašovčanka Janka dodala, že navštevuje tábor od začiatku: „Aj s bratom sme tu už takí veteráni. V tábore mám kamarátov a nových každý rok spoznávam.“

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín