V Piešťanskom týždni 26/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. júla 2017, 20:59
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Bytový podnik: Primátor nad plytvaním mlčí!

Kauza „dohodára" v piešťanskom mestskom bytovom podniku (BP), ktorého zamestnal konateľ spoločnosti Pavol Vermeš bez vedomia riaditeľa BP i primátora Miloša Tamajku, naberá ďalší rozmer. Udalosti, ktoré sa za posledné obdobie odohrali, vyvolávajú podozrenia nielen z nehospodárneho nakladania finančných prostriedkov BP P. Vermešom, ale tiež otázku o jeho odbornej spôsobilosti zastávať funkciu konateľa v mestom zriadenej spoločnosti.


Pozor, keď zafúka, padajú lampy!

Piešťanské pouličné osvetlenie je v dezolátnom stave. Až v troch lokalitách hrozí, že lampa sa samovoľne zrúti už pri trochu silnejšom nárazovom vetre. Mestských poslancov na tento problém na júnovom zastupiteľstve upozornil Peter Fiala, vedúci strediska údržby Služieb mesta Piešťany. Vedenie mesta sa zatiaľ nedokázalo zjednotiť v tom, či túto situáciu ide riešiť formou úveru na rekonštrukciu osvetlenia alebo koncesiou u súkromnej firmy.

Chodcov na priechodoch zvýrazní svetlo

Až dva nasvietené priechody pre chodcov by mali pribudnúť na jednej z najfrekventovanejších ulíc v Piešťanoch, na Krajinskej ceste. Radnica ich chce zrealizovať z prostriedkov policajného prezídia z programu „Podpora činností súvisiacich s bezpečnosťou cestnej premávky". Okrem nasvietenia priechodov chce radnica z tejto dotácie inštalovať tiež LED svetlá do vozovky pozdĺž dvoch priechodov pre chodcov.

Poslanci sa vyjadrujú k situácii v bytovom podniku

Situácia v mestskej eseročke bytový podnik (BP) ostáva i naďalej neprehľadná. Po tom, ako sme v Piešťanskom týždni č. 25 zverejnili informáciu o podivnom zastupovaní záujmov BP ľuďmi, ktorých nepoznajú ani primátor Miloš Tamajka, ani samotný riaditeľ BP, opýtali sme sa na názor na tieto skutočnosti piešťanských mestských poslancov. 

Rozlúčka so školou so slzami v očiach

Hurá prázdniny! Spoločne si povedali stovky tisíc školákov po celom Slovenska a v Podolí ich bolo z toho počtu 218. Prváci, druháci či šiestaci, jednoducho všetci žiaci základnej školy, sa spoločne stretli v telocvični, aby predtým, ako dostanú do rúk vysvedčenia od svojich triednych učiteľov, slávnostne ukončili školský rok.

Vysvedčenia sú rozdané, prázdniny sa začínajú

Po dlhých desiatich mesiacoch driny nastal vytúžený odpočinok a deťom sa skončil ďalší školský rok. V piatok 30. júna si prevzali vysvedčenia aj žiaci zo Základnej školy F. E. Scherera v Piešťanoch, kde sa slávnostný ceremoniál nezaobišiel bez sĺz dojatia.

Gottovi za koncert ďakovali tisíce fanúšikov

Organizátori v poradí 14. Topfestu vyprevadili posledných návštevníkov, ktorým zostanú v hlavách už len spomienky na uplynulý ročník ich obľúbeného festivalu. Od piatka 30. júna až do skorých ranných hodín v nedeľu 2. júla z piešťanského letiska zneli skladby hviezd priam svetového formátu.


Týždeň v znamení ohňa, nehôd a kurióznych výjazdov

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni pätnásť výjazdov. Zachraňovali ľudí ale aj ježka či modrú mačku. Hasili horiace porasty, autá aj lis na slamu.

A. Majerník vystavoval i tancoval pri príležitosti jubileí
Osemdesiat rokov – osemdesiat obrazov. Takáto paralela symbolizuje výstavu diel piešťanského výtvarníka, galeristu, člena Umeleckej besedy Slovenska a šéfa piešťanského výtvarného klubu, Alojza Majerníka.

Šiestaci z Veľkých Kostolian sfárali

Koncoročný výlet je pre žiakov vždy veľkým zážitkom. Najmä keď sa uskutoční na zaujímavom a netradičnom mieste.  Šiestaci z Veľkých Kostolian sa vybrali do starobylej Banskej Štiavnice. Mesta je známe ťažbou striebra. Žiaci sfárali do jednej zo štôlní. Spolu s pedagógmi si prezreli i mesto, ktoré je centrom chránenej krajinnej oblasti Štiavnické vrchy. Čaro Banskej Štiavnice, ktorá je zapísaná do Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO podčiarkol aj výlet do jej okolia.

Na tatranských chodníkoch sa mihali žlté tričká otcov a detí

Bola to výprava, akú vo Vysokých Tatrách ešte nezažili. V štýle komédie storočia S tebou ma baví svet sa z našich veľhôr vrátila 115-členná skupina chlapov, ktorí si do ruksakov pribalili okrem svojich ponožiek a mikín aj odevy detí. Tatinovia  z nášho regiónu  so svojimi ratolesťami užili v Tatranskej Lomnici dni plné zábavy, kúpania a výletov. Prišli opálení, nabití energiou a zážitkami, všetci zdraví a veselí.


Jakub Ručkay a Jozef Haring reprezentovali SR na majstrovstvách sveta v in-line hokeji

Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji na domácich majstrovstvách sveta v Bratislave obsadili konečné 5. miesto. V piatkovom zápase v skupine o 5. – 8. priečku na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zdolali výber Chorvátska 8:4. Vo výbere trénera Imricha Antala boli aj dvaja Piešťanci – Jakub Ručkay a Jozef Haring. 

V PFK Piešťany nastala bratská výmena, muži majú nového trénera

Ku dňu 30. júna 2017 sa Michal Krajčovič vzdal postu trénera mužského A-tímu  z dôvodu veľkej pracovnej vyťaženosti. Vo funkcii ho nahradí jeho brat Martin Krajčovič a ako asistent mu bude vypomáhať i športový riaditeľ PFK Cyril Stachura.

Veľká Cena Piešťany už tento víkend! Preteky zatraktívni veľkoplošná obrazovka 

Motoristický sviatok je tu! Od piatka do nedele sa na piešťanskom letisku uskutočnia motocyklové preteky Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu. Hlavným programom budú preteky vyše 130 jazdcov rozdelených do 13 tried, no organizátori pre návštevníkov pripravili aj bohatý výber sprievodných aktivít. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava