J. Glos: Aj v ďalšej sezóne bude cieľom PFK postup

  • Šport / Futbal
  • 2. júla 2017, 10:02
  • Autor:T. Horký

Futbalisti PFK Piešťany majú za sebou úspešnú sezónu, keď ôsmu ligu dokázali ovládnuť bez straty bodu a postúpili do vyššej súťaže. Veľkou oporou Piešťancov bol skúsený Jozef Glos, ktorý nastrieľal 31 gólov a stal sa najlepším strelcom súťaže, čím výrazne prispel k postupu.

► PFK má za sebou vydarenú sezónu. Po „znovuzrodení“ mužského futbalu sa klub musel prihlásiť do ôsmej ligy, no hneď ste dokázali postúpiť. Ako hodnotíte nedávno skončenú sezónu?
Nemôžem ju hodnotiť inak, než pozitívne. Nestratili sme ani bod a nastrieľali vyše sto gólov. Určite to bol úspešný rok.

► V sezóne 2016/2017 ste sa tu zišli takmer všetko srdciari, ktorým záleží, aby piešťanský futbal opäť fungoval na úrovni. Aká ste boli partia? Bol tento ročník úspešný aj vďaka tomu, že v kádri hrali chlapi, ktorým záleží na piešťanskom futbale?
Zo začiatku bola kabína plná, keďže bol každý v očakávaní, ako to bude. Časom sa však vyprázdňovala a stretávali sme sa len na zápasoch. Tomu sa nemôžeme čudovať, každý má svoje povinnosti a futbal nebol na prvom ani druhom mieste, takže partia príliš nefungovala. Sezóna však bola úspešná vďaka všetkým chalanom, ktorí tu boli. Keby im nezáležalo na futbale, nehrali by, no väčšina mužstva by v pokoji uhrala aj vyššie súťaže.

► Ôsmou ligou ste prešli pomerne hladko, bez straty bodu, vyhrali ste všetky zápasy a dávali ste veľa gólov. Boli však aj niektoré stretnutia, keď ste sa trošku viac natrápili?
Samozrejme. Nie je každý deň nedeľa, zápas sa začína 0:0 a na Piešťany sa chceli všetci vytiahnuť.

► Ako ste vnímali, že ste v každom zápase favoritom? Nebol niekedy problém s motiváciou?
S tým sa dalo počítať, PFK je PFK. Keď prídu hrať Piešťany, všetci sú zvedaví, hlavne po okolitých obciach, lebo sa tam tak skoro už neukážeme. S motiváciou problém nebol, ciele boli jasné. Dôležité je, že sa nám ich podarilo všetky splniť.

► V regionálnych súťažiach sa nie raz stáva, a vás to tiež neminulo, že sa nedostaví súper na zápas. Čo hovoríte na túto skutočnosť?
Je to krutá realita a obraz nielen futbalu, ale celkovo športu. Mladí už nemajú záujem a motiváciu športovať. Ďalšia vec je prerozdelenie súťaží, no na to sú tam iní páni.

► Sezóna vám vyšla náramne, dali ste 31 gólov a stali ste sa najlepším strelcom súťaže. Mali ste hernú pohodu, že vám to tam padalo?
Podľa počtu gólov áno, ale nie je to len mojou zásluhou. Je to práca celého mužstva. Ku kvalite súťaže sa nebudem vyjadrovať.

Jozef Glos, najlepší strelec ôsmej ligy.

► Vybojovali ste si postup do siedmej ligy, ktorá by mala byť o niečo kvalitnejšia. Síce je ešte zrejme skoro hovoriť, no ako sa tešíte na vyššiu súťaž a bude cieľom opäť postup?
Samozrejme, že sa tešíme a opäť bude cieľom postúpiť vyššie.

► Stihli ste si užiť aj posezónne oslavy?
Stihli, stihli. Niektorí viac, niektorí menej. (smiech)

► V kádri ste boli viacerí skúsení harcovníci, no objavovali sa pri vás aj chalani z dorastu. Bude i do budúcnosti vašou úlohou usmerňovať ich, aby po vás mohli prevziať úlohu lídrov?

Určite áno, chceme, aby bolo v mužstve čo najviac piešťanských odchovancov a aby mladí chlapci dostávali čo najviac priestoru a postupne nás nahradili. Čím skôr, tým lepšie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 27. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj