Kornel Duffek: Hynek je len karierista

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2017, 13:46
  • Autor:Kornel Duffek

Po vydaní nevydareného turistického sprievodcu s honosným názvom Revue Piešťany a po odpore, ktorý táto tlačovina vyvolala na sociálnych sieťach, ma ako bývalého šéfredaktora požiadali o vyjadrenie najskôr Piešťany TV a vzápätí Piešťanský týždeň. Myslel som, že po zaujatí stanoviska pre obe médiá sa pre mňa celá záležitosť skončila a nebudem sa musieť k nej už vracať. Našlo sa však niekoľko poslancov, ktorí, keď schvaľovali rozpočet na rok 2016 pre Revue Piešťany, nepredstavovali si, že mesto nakoniec vydá takýto paškvil, ktorý už na titulnej strane má nesprávny nemecký preklad. Adriana Drahovská podala interpeláciu, Jozef Beňačka vyjadril svoje sklamanie na Facebooku a Iveta Babičová na mestskej rade priamo povedala, že poslanci boli podvedení pri schvaľovaní rozpočtu.

Dôvod, pre ktorý sa ozývam, je vyjadrenie viceprimátora Michala Hyneka na rokovaní mestskej rady dňa 20. marca 2017. „Ja o žiadnych negatívnych reakciách na nový formát, okrem jeho bývalých tvorcov Kornela Duffeka, Drahomíry Moretovej a ich rodinných príslušníkov, nevidím.“

Nuž keď nezaregistroval žiadne negatívne reakcie, tak možno usúdiť, že nečíta ani mestský webový portál, kde napríklad Peter Kaclík napísal: „To Revue myslíte vážne? Podarilo sa vám dehonestovať overenú značku? Jednu z najlepších mestských tlačovín s bohatou históriou? … Nazvať toto Revue pokračovateľom je kultúrne barbarstvo.“ Keby sa pán viceprimátor nevenoval na radnici iným veciam, ale službe svojim voličom, našiel by aj ďalšie vyjadrenia, často známych osobností z Piešťan.

Odcitujem aspoň niektoré ich statusy – Jana Obertová: „Neviem, ako to nazvať, brožúra či leták, absolútne dehonestujúce.“ Peter Remiš: „Škoda komentára. Mesto Piešťany malo vraj víziu svojho periodika, SpP tiež. Takže konečne je na svete ‚výsledok‘ ich vyše dvojročného dumania, čo s načatým životom. Palec dole.“ Andrej Sarvaš: „Tomáš Hudcovič, prosím, vieš mi dať informáciu, kto bol zodpovedný za konečnú podobu toho amatérskeho propagačného materiálu? Lebo okrem jeho katastrofálnej podoby mi evidentne ukradol aj moju vlastnú fotografiu, ktorú som uvidel zhodou okolností tu https://www.facebook.com/hynekmichal/photos/pcb.1450413091645317/1450410038 312289/?type=3&theater.“ Zora Petrášová: „Amaterizmus bez hraníc…“ Eva Wernerová: „Zničujúca ‚inovácia‘ REVUE PIEŠŤANY… tak še da i tak.“

Tomáš Hudcovič sa ocitol v nepríjemnej situácii – ešte ako druhý viceprimátor práve on mal vypracovať novú koncepciu časopisu. V jeho prípade išlo tak trochu o konflikt záujmov, lebo sám prevádzkuje súkromný webový portál. Je preto pochopiteľné, že nepotrebuje, aby v meste pretŕčalo nejaké iné masmédium. Teraz sa však po vydaní tej trápnej tlačoviny aj on od nej vehementne dištancoval.

Toto defilé názorov jednoznačne dokumentuje, že aj „okrem Kornela Duffeka, Drahomíry Moretovej a ich rodinných príslušníkov“ sú negatívne ohlasy na ten plátok. Vôbec nechápem, prečo zamiešal viceprimátor do tohto sporu našich rodinných príslušníkov. To už celkom stráca súdnosť? Žiadam M. Hyneka, aby v najbližšom čísle Piešťanského týždňa konkretizoval, kde a kedy sa naši rodinní príslušníci vyjadrili k tomu lajdácky pripravenému sprievodcovi.

To ale nie je všetko! Ďalším výplodom chorobnej podozrievavosti piešťanského viceprimátora bolo, keď na rokovaní spomínanej mestskej rady vyhlásil, že sme založili – teda ja a Drahomíra Moretová – falošné fejsbukové účty, aby sme ohovárali tento mestský „produkt“. Faktom je, že nemám a ani som nikdy nemal FB účet, nieto ešte falošný. Aj k vyššie uvedeným statusom som sa dostal prostredníctvom známych. Zdá sa, že M. Hynek sa už naozaj chystá do veľkej politiky. Aj táto udalosť potvrdzuje, že dokáže už perfektne fabulovať, zavádzať, osočovať a klamať.

Keby som si ho aspoň trochu vážil, žiadal by som za evidentné ohováranie ospravedlnenie. Ale čo už môže človek čakať od karieristu, ktorý v priebehu dvoch rokov trikrát zmenil dres. Začínal ako člen Smer-SD, pred komunálnymi voľbami v roku 2014 sa z vypočítavosti stal nezávislým a v roku 2016 už kandidoval za stranu multiotecka Borisa Kollára – Sme rodina. Ale skôr ako pôjde „vyššie“, mal by sa postarať, aby splnil sľub, ktorý dali spolu s primátorom M. Tamajkom dva dni pred voľbami, že so Zemekovcami vybudujú v Piešťanoch termálne kúpalisko. Ten predvolebný letáčik som nezahodil.

Na záver sa však ešte vrátim k Revue Piešťany. Terajšie vedenie mesta nepochopilo podstatu veci – tento magazín sa v priebehu polstoročia stal súčasťou nehmotného kultúrneho dedičstva nášho mesta. Vybudoval si širokú sieť spolupracovníkov, viedla ho kvalitná redakčná rada zložená z odborníkov. Vytvoril si perfektný fotoarchív – mimochodom z neho čerpali aj pri zostavovaní inkriminovaného sprievodcu -, ktorý sa stal obrazovým pendantom mestskej kroniky. Revue Piešťany nebol bulvár, takže si na seba nezarobil. Rovnako ako si na seba nezarobia mestské kultúrne stredisko, mestská knižnica, Dom umenia či Balneologické múzeum. Stále viac však nadobúdam dojem, že nie peniaze boli problémom pri vydávaní tohto trojjazyčného štvrťročníka, veď v rozpočte na rok 2016 boli naplánované, ale neochota alebo neschopnosť tvrdo pracovať na redakčnej príprave jednotlivých čísel. Ale k tomu sa momentálne vedenie mesta nikdy neprizná!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav