Ratnovce: Dokončili nový pavilón škôlky

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2017, 21:13
  • Autor:pg/vd

V Ratnovciach dokončili a do prevádzky odovzdali novú prístavbu materskej školy. Od poklepania základného kameňa, ktoré sa uskutočnilo počas obecných hodov, neuplynul ani rok. V pondelok 27. februára odovzdal starosta obce symbolický kľúč od prístavby riaditeľke škôlky.

Pavilón zrealizovali ako prístavbu k starej časti škôlky, ktorá sa nachádza v centre Ratnoviec za obecným úradom. Výstavba stála približne 190-tisíc eur. Polovicu finančných prostriedkov použili z dotácie ministerstva školstva, zvyšok doplatila obec z vlastných zdrojov. Kapacita škôlky tak vzrástla z dvadsať detí na štyridsaťpäť.

„Podobne ako na celom Slovensku aj v našej obci sme zaznamenali nárast pôrodnosti, čo sa prejavilo aj na zvýšenom počte žiadostí o umiestnenie detí do materskej školy,“ skonštatoval Peter Gogol, starosta Ratnoviec. Poslanci obecného zastupiteľstva si spolu so starostom určili hneď po voľbách prioritné riešenie zvýšenia kapacity škôlky. „Prihlásili sme sa do výzvy zameranej na zvýšenie kapacít materských škôl formou prístavby. Uspeli sme a po získaní všetkých potrebných povolení sme počas hodovej slávnosti na sklonku augusta minulého roka slávnostne poklepali základný kameň tejto stavby. Dohotovili sme ju koncom minulého roka,“ uviedol starosta.

Slávnostné prestrihnutie pásky a odovzdanie symbolického kľúča z rúk starostu riaditeľke materskej školy Marcele Šimončíkovej sa uskutočnilo za prítomnosti rodičov i ostatných občanov. Škôlkari pri tejto príležitosti pripravili pestrý program. V závere  slávnosti zaspievali Ratnovské spievanky. „Otvorením nových priestorov sme kapacitu zariadenia zvýšili na 45 detí, takže vyhovieme všetkým žiadostiam o umiestnenie dieťaťa do škôlky,“ dodal P. Gogol.
Viac fotiek z otvorenia nájdete TU.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 7. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav