Študenti v Rakoviciach dostávali zdravé dobroty

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2016, 15:13
  • Autor:Zuzana Bučková

Študenti Strednej odbornej školy
Rakovice už tušili, že tohtoročný
mikulášsky deň na škole bude neobyčajný.
Zorganizovali si mikulášsku
besiedku, kde im okrem balíčkov
rozdávali aj ocenenia.

Zapojili sa úspešne do projektu Aqua+. Škola ho zrealizovala na základe výzvy ministerstva školstva pod názvom Zdravie na tanieri 2016. „Cieľom bolo upozorniť mladých ľudí na škodlivosť obezity, zlých stravovacích návykov, obľuby najmä sladených a energetických nápojov. Počas niekoľkých mesiacov sa na našej škole konali odborné prednášky o dôležitosti pitného režimu a okrem toho mali žiaci i naši zamestnanci zvýšený príjem ovocia, zeleniny a kvalitných nápojov, ktoré im podávali v školskej jedálni,“ uviedla riaditeľka Mária Múdra.

Študenti súťažili v rôznych s vodou spojených súťažiach. Vytvárali aqua selfie, aqua video, zvládali tiež slalom medzi fľašami, beh okolo méty s vodou na lyžičke, pitie vody cez slamku z pohára a ďalšie.

Vo vianočne vyzdobenej jedálni, o čo sa postarali žiaci odboru viazačaranžér kvetín, ocenili na Mikuláša 25 študentov. Predvianočnú náladu navodili aj umelecké vystúpenia talentovaných žiačok školy. Soňa Matkovčíková, Klaudia Vaculová a Terézia Strýčková spievali vianočné piesne v sprievode gitary a keyboardu, Veronika Mareková pridala melódiehrou na trúbke.

Napokon sa k slovu dostal aj Mikuláš so svojimi pomocníkmi – čertom a anjelom. Najskôr si vypočul vtipné čítanie od čerta z Knyhy hryechov (čítaj Knihy hriechov), ale aj Knihy dobrých skutkov od anjela. Usúdil, že aj keď študenti vyvádzajú všelijaké huncútstva, mikulášske balíčky si zaslúžia. Nič už nebránilo tomu, aby rozdal celú kopu balíčkov. Pre všetkých bolo pripravené chutné a zdravé pohostenie v podobe ovocných koláčov a mís.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 13. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav