V Piešťanoch vyrastajú nové parkoviská

  • Spravodajstvo
  • 1. decembra 2016, 08:17
  • Autor:am

Obyvateľom kúpeľného mesta sa konečne zvýši komfort pri parkovaní štvorkolesových tátošov. Pred niekoľkými dňami sa totiž v Piešťanoch začala výstavba a rozširovanie odstavných plôch pre autá vo viacerých lokalitách. Vystupovať spoza volantu do kaluží už nebudú obyvatelia v centre ani v okrajovej časti mesta.

Jednou z prvých lokalít pri rozširovaní parkovísk sa stal priestor pri bytovom dome na Ulici A. Hlinku, neďaleko obchodného domu Prior. „Výstavbu parkoviska v tejto, ale aj v ostatných lokalitách na území mesta si vyžiadali samotní obyvatelia. V najbližšom období sa bude realizovať rozšírenie parkovísk nielen na tejto ulici,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Novú odstavnú plochu budú môcť využívať aj obyvatelia opačného konca Ulice A. Hlinku pri obytnom dome stojacom za reštauráciou Semafor a bytovke stojacej po pravej strane „jednosmerky“ vedúcej k zadnej časti spomínanej reštaurácie.

Rekonštrukcia všetkých troch plôch bude pozostávať z výkopových prác, kladenia izolácie proti priesakom ropných látok, kladenia podkladových vrstiev a napokon navrch pôjde zámková dlažba. Na okrajoch parkovísk osadia obrubníky.

Komfortnejšie parkovanie čaká aj šoférov vo vnútrobloku na Teplickej ulici. Na okrajoch parkoviska osadia cestné obrubníky a na vjazde, ktorý je riešený cez chodník, bude osadený cestný obrubník naležato. V rámci tejto stavby rozšíria celú 47-metrovú komunikáciu o meter. Realizácia pozostáva z odstránenia obrubníkov, výkopových prác a navrchu pribudne cementovo-betónová doska.

Pri paneláku oproti OD Prior už je parkovisko takmer hotové.

Obyvateľom bytovky za malometrážkami na Vrbovskej ceste rozšíria parkovisko o jeden meter do zelene. Povrchová úprava bude rovnako ako na Teplickej ulici z cementovo-betónovej dosky.

Rozširovanie parkovísk vykoná myjavská spoločnosť, ktorej hlavnou činnosťou je stavebníctvo. Podľa jej webovej stránky sa zaoberá najmä komplexnou obnovou domov, zateplením a podobne. „Práce v sume 71 143,60 eur s DPH majú byť zrealizované do konca roka,“ dodala E. Bereczová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard