Letisku Piešťany pomôže ministerstvo

  • Spravodajstvo
  • 30. novembra 2016, 08:54
  • Autor:SITA

Spoločnosť Letisko Piešťany, a. s. bude aj naďalej pokračovať vo svojej činnosti. Akcionári na utorňajšom mimoriadnom valnom zhromaždení o návrhu na jej likvidáciu nerokovali. Dôvodom je podľa predsedu predstavenstva Tibora Mikuša možnosť získať za určitých podmienok dotáciu 160 tisíc eur z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.

Mikuš tvrdí, že o tejto možnosti sa dozvedel v pondelok. Tieto prostriedky stačia na zabezpečenie letovej prevádzky približne na tri mesiace. Pred areálom piešťanského letiska proti likvidácii spoločnosti protestovalo pár desiatok ľudí.

"Návrh na likvidáciu spoločnosti bol z rokovania stiahnutý, do 31. mája budúceho roku sa uskutoční valné zhromaždenie, ktoré bude rokovať o budúcnosti Letiska Piešťany,“
informoval po mimoriadnom valnom zhromaždení Mikuš.

Okrem toho niekoľko hodín pred jeho konaním prišla podľa neho ponuka piešťanskej spoločnosti Katex Technical Finans, ktorá chce s letiskom bližšie spolupracovať, záujem prejavila aj jedna súkromná osoba.

"Je dobre, že likvidácia letiska je nateraz zažehnaná, partneri si konečne sadli za jeden stôl a naša snaha z poslaneckého prieskumu ako mediátorov bola naplnená,“ povedal poslanec NR SR Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA).

Mikušovu interpretáciu o možnosti získať 160 tisíc eur z rezortu dopravy označil za komickú. Takáto možnosť bola podľa neho na stole už v máji. "Tieto peniaze mali využiť dávno a nemuseli vôbec pripravovať scenár likvidácie spoločnosti,“ skonštatoval Viskupič s tým, že vedenie Trnavského samosprávneho kraja túto možnosť " prehliadlo“.

Okrem Trnavského samosprávneho kraja (59,31 %) sú ďalšími akcionármi v spoločnosti mesto Piešťany (20,04 %) a ministerstvo dopravy (20,65 %). V minulom roky služby letiska využilo asi dvetisíc cestujúcich, v tomto roku je ich výrazne menej. Dramatický prepad tržieb zaznamenalo letisko aj v nákladnej doprave.

Letisko Piešťany v minulom roku vykázalo stratu 450,7 tis. eur a oproti roku 2014 klesla o 86,2 tis. eur. Čistý vlaňajší obrat letiska vo výške 504,3 tis. eur vzrástol o 206 tis. eur. Stratová však spoločnosť bola aj roky predtým.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund