Ukončí výzva radnice problém obyvateľov?

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2016, 09:19
  • Autor:am

Pred necelým mesiacom sme v Piešťanskom týždni informovali o zanedbaných súkromných pozemkoch na križovatke ulíc Veterná a M. Waltariho v Piešťanoch. Radnica ešte v tom týždni prisľúbila, že situáciu preverí a následne zaujme stanovisko.

Problém so zanedbanými parcelami nevznikol len teraz, ale vlečie sa už vyše desaťročie, pričom obyvatelia susednej bytovky sa niekoľkokrát sťažovali priamo na radnici. Riešenia sa však nedočkali, preto oslovili Piešťanský týždeň. Vedenia mesta sme sa preto pýtali, či už vlastníkom niekedy adresovali výzvu na údržbu, prípadne ponúkli úpravu pozemkov vlastnými silami za odplatu. Taktiež nás zaujímalo, akým spôsobom majú obyvatelia postupovať a kto bude likvidovať pomaly vznikajúcu skládku odpadu.

Po troch týždňoch nám od hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej prišla vyčerpávajúca odpoveď: „Mesto Piešťany v najbližších dňoch doručí vlastníkom pozemkov výzvu na vyčistenie dotknutých pozemkov. Riešenie uvedenej problematiky je v kompetencii okresného úradu, odboru starostlivosti o životné prostredie. Majiteľom susedných pozemkov preto odporúčame obrátiť sa naň.“

Obyvateľom sú však vďační aj za takúto iniciatívu a veria, že problém sa vyrieši. „Je to pozitívne. Počkáme, čo to spraví, keď vyzvú vlastníkov pozemkov, či sa údržby zhostia alebo nie, a prípadne sa vyberieme aj na okresný úrad,“ povedala pre Piešťanský týždeň obyvateľka.

Pozemky na rohu Waltariho a Veternej ulice bránia vo výhľade do križovatky, vodič vychádzajúci z novej uličky musí autom vojsť takmer do polovice jazdného pruhu, aby sa presvedčil, že môže pokračovať v jazde. V sezónnom období zanedbaná plocha podporuje alergie, silnejší vietor zasa láme konáre a ohrozuje okoloidúcich a zaparkované vozidlá. Priestor sa stáva nebezpečným rajom exhibicionistov, obyvateľke sa podarilo natrafiť na odhaleného muža.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard