Centrum mesta sa odeje do vianočného šatu na Katarínu

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2016, 10:01
  • Autor:vd

Od minulého utorka zdobí pešiu zónu v Piešťanoch vianočný stromček. Po rokoch, keď symbol sviatkov pokoja a radosti dorástol do úctyhodných rozmerov v intraviláne mesta, v záhrade na Robotníckej ulici alebo na cintoríne na Žilinskej ceste, tento rok doviezli obrovský smrek až zo Starej Lehoty. Ďalší strom, tiež smrek, krášli sídlisko Adam Trajan.

„Na sídlisku je strom z Ulice Alexandra Dubčeka. Žiadnu špeciálnu výzdobu tento rok nechystáme,“ uviedla Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany (SMP). Jej kolegovia zo strediska údržby priebežne vyzdobujú mesto rôznymi vianočnými svetlami. S prípravnými prácami začali už koncom októbra, pretože ako v domácnostiach, kde osvetlenie treba najskôr skontrolovať a podopĺňať poškodené lampičky, tak i v rámci mesta treba všetky elektrické obvody spojazdniť. „Každý z približne 150 kusov výzdoby je potrebné skontrolovať a nefunkčné priebežne opravovať a dávať na stĺpy. Nové osvetlenia pribudnú, avšak len ako náhrada za nefunkčné. Ak to pôjde bez problémov, výzdoba bude v takom režime ako v minulom roku,“ povedal vedúci strediska údržby SMP Peter Fiala.

Mestská príspevková organizácia má na tento rok vyčlenených približne päťtisíc eur na náhradné diely a tiež výmenu nefunkčných prvkov. „Dúfam, že táto čiastka bude postačujúca. Všetky práce zabezpečujeme popri údržbe verejného osvetlenia iba svojimi elektrikármi. Aby bolo všetko včas pripravené, vypomáhajú im aj ostatní pracovníci strediska. Tu je totiž potrebná tímová práca, jednotlivec nič neurobí. Aby boli Piešťany ozdobené, chlapi robili aj po sobotách,“ skonštatoval P. Fiala.

Kedy bude finále? „V stredu 23. a vo štvrtok 24. novembra pripoja rozvešané vianočné svetielka na prívody elektriny mimo centra mesta. Centrum sa rozžiari v piatok, aby bolo pripravené na slávnostné zažínanie,“ odpovedal šéf údržby. Naplánovali ho na Katarínu, teda 25. novembra.

Pred príchodom Vianoc si väčšina z nás niečo želá. Čo si teda želajú chlapi zo SMP? „To je každého osobná vec, ale za stredisko údržby si želáme ako vždy: uznanie za neľahkú prácu pri údržbe mesta,“ dodal P. Fiala.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika