Vivat vrbovský poľnohospodársky golf!

  • Spravodajstvo
  • 14. novembra 2016, 18:52
  • Autor:vd

Na príjemne „namaknutom“, jemne skyprenom, pohnojenom teréne po orbe so zvyškami strniska sa v mestečku pod šikmou vežou konali štvrté Majstrovstvá sveta a vesmíru ve vrbovskom poľnohospodárskom golfe (4. MSaV ve VRPOGO). Na pred verejnosťou aj novinármi utajené miesto prišli najlepší golfisti z Vrbového, Malženíc, Maduníc, Holíča i Bratislavy. Namiesto golfovej palice si doniesli motyku, namiesto botasiek si obuli gumáky.

Organizátor podujatia, Vševesmírna asociácia vrbovského poľnohospodárskeho golfu, určil miesto konania v poliach smerujúcich od kaplnky. Tiahnu sa tesne pod horizontom smerom na kolmicu Monumentu sveta vesmíru, ktorý postavili členovia KRIAK-u v Šípkovci.
Na tomto špecifickom teréne pri špecifickom športe hráči používajú namiesto golfovej palice motyku, ktorou sa triafajú do „zemáku“ – gumenej lopty symbolizujúcej užitočnú plodinu. Ako jamka im slúži „kýbel“ osadený do zeme. Hrá sa výslovne iba na oráčine, čiže „brownoch“. Trávnatý terén – „green“ – pravidlá prísne zakazujú. „Hrať poľnohospodársky golf na greene by bolo potupou,“ uviedol Andrej Budislav Jobus, minerál KRIAK-u.

Novembrové počasie prialo skôr depresiám ako optimistickým výkonom. Hráči sa však nepoddali momentálne prúdiacemu ponurému frontu a na „brownoch“ panovala vynikajúca nálada. „Bolo deväť stupňov nad nulou, slabý vetrík v pofukoch, ponuro, v dálke prechod k hmle, tesne pred dažďom,“ zhodnotil klimatické pomery nad roľou s jamkami A. Jobus.

Členkovia KRIAK-u začali svoje podujatie typicky – fotením pod šikmou vežou a potom sa už začal nemilosrdný boj o najlepšieho a najpresnejšieho hráča. Tento rok získal zlatú medailu do maskáčových nohavíc i širáku a bielej nepremokavej bundy odetý Bohuslav Hrnčiar. Vivat vrbovskému poľnohospodárskemu golfu! Vivat víťazovi Bohuslavovi Hrnčiarovi! „Bohuš je geniálny hráč golfu! Majstrovstiev sa zúčastnil len dvakrát a vždy bol prvý. To nemá obdobu v žiadnom svetovom športe ani rebríčku. Ide, príde, vyhrá,“ komentoval úspech svojho kolegu minerál Kriak-u. Druhú priečku si vybojoval René Neodolatelislav Just a tretiu Matúš Bukovčák, obaja z Vrbového. Pretože v poľnohospodárskom golfe hrá kľúčovú úlohu zemiak. Dôležitú „zemákovú“ medailu si domov odniesol Vrbovčan Ladislav Mackoviak.

Medzi mužmi bola i nežná okrasa – Terézia Zárecká z Bratislavy. Tá, hoci skončila na poslednej 15. priečke, stala sa absolútnou víťazkou ženskej kategórie.

Celkové poradie 4. MSaV ve VRPOGO:


1. Bohuslav Hrnčiar
2. René Neodolatelislav Just
3. Matúš Bukovčák
4. Ladislav Mackoviak
5. Matúš Škrabák, Madunice
6. Daniel Zubčák, Malženice
7. Andrej Budislav Jobus
8. Rastislav Jobus
9. Tibor Tomášik
10. Tomáš Ďuriš
11. Branislav Jobus
12. Miroslav Jobus, Holíč
13. Roman Víťazoslav Klčo
14. Miloš Chlebomil Šmida
15. Terézia Zárecká, Bratislava – zároveň víťazka kategórie žien

Hráči, ktorí nemajú pri mene uvedenú obec, sú z Vrbového.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 15. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián