Krádeže benzínu a nafty v Piešťanoch aj na Banke

  • Spravodajstvo
  • 14. novembra 2016, 18:28
  • Autor:vd

Majitelia motorových vozidiel, dávajte
si pozor na zlodejov paliva!
Obyčajne prídu v noci, odspodu
poškodia nádrž a ukradnú jej obsah.
Asi pred mesiacom takýto prípad
riešili hasiči v Piešťanoch, keď
ich zavolali k vytečenému benzínu
na parkovisku na sídlisku Adam
Trajan. Polícia však eviduje ďalšie
tri krádeže – všetky sa odohrali
v obci Banka.

„Rád by som upozornil čitateľov Piešťanského týždňa i obyvateľov Piešťan a priľahlých obcí na skutočnosť, že sa tu pohybujú kriminálne živly, ktoré navrtávajú nádrže na autách, kradnú palivo a poškodzujú vozidlá. Sám som sa stal obeťou takéhoto podlého činu. Navŕtali mi nádrž a ráno som sa nedostal do práce,“ uviedol náš čitateľ. Ako ďalej podotkol, auto mal odstavené na Dominovej ulici v obci Banka pri hlavnej ceste vedľa bytoviek. Krádež sa stala v noci z utorka 1. novembra na stredu 2. novembra.

Podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej polícia eviduje v okolí Piešťan tri takéto prípady. „Rieši ich ako priestupky proti majetku. Škodu v dvoch prípadoch odhadli na 250 eur. Všetky tri prípady sa stali v obci Banka. Polícia ihneď prijala potrebné opatrenia a po páchateľovi pátra,“ dodala hovorkyňa.

Prvú krádež zistil v piatok 21. októbra majiteľ Renaultu Megane Scenic. Mal poškodenú palivovú nádrž, z ktorej mu páchateľ ukradol tri litre benzínu. Druhú zistil majiteľ osobného auta Suzuki Swift v pondelok 31. októbra. Prevŕtaná nádrž v jeho vozidle zívala prázdnotou. Páchateľ mu ukradol asi 45 litrov benzínu. V piatok 4. novembra zistil majiteľ automobilu Mazda 3, že má prázdnu a zároveň poškodenú nádrž. Jemu zmizlo asi 25 litrov nafty.

Ak si k uvedeným nahláseným činom prirátame ešte dva, o ktorých vie redakcia Piešťanského týždňa, potom v priebehu mesiaca ide až o päť krádeží paliva.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 15. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián