Politická satira: Ako Tamajka strom sadil

  • Spravodajstvo
  • 3. novembra 2016, 21:25
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Primátor Piešťan Miloš Tamajka zasadil na pešej zóne strom. Ale aby sa tak udialo, najprv to muselo napadnúť Dušanovi Knapovi, signatárovi jednej piešťanskej neziskovky. Strom navyše na tento účel darovala miestna jazyková škola. Udalosť sa odohrala v utorok 25. októbra v dopoludňajších hodinách na pešej zóne v centre mesta.

Strom tolerancie medzi národmi, inak vlastným názvom lipa malolistá, dostala poctu byť zasadená na pešej zóne pred predajňou s kebabom, ktorej okná povytĺkal zatiaľ ešte stále neznámy páchateľ v auguste tohto roka. A podľa tlačovej správy hovorkyne mesta Evy Bereczovej vraj práve i pre túto konkrétnu udalosť získala lipa pamätihodný priestor a svoj honosný názov. No a k „veľkolepej“ udalosti v histórii kúpeľného mesta hovorkyňa popozývala aj všetky médiá.

Napokon sa však v inkriminovaný deň do Piešťan nedostavila ani jedna z najznámejších spravodajských staníc s názvom CNN, dokonca ani jediná zo slovenských celoštátnych televízií a všetky si udalosť pre nás nepochopiteľne nechali utiecť. Nám však tento slávnostný akt sadenia stromu neunikol a spoločne s ostatnými regionálnymi fotografmi sme súperili v úsilí získať čo najlepší „flek“ pri fotení piešťanského primátora s lopatou.

Tu je však potrebné primátorovi uznať veľkú ústretovosť pri tomto slávnostnom obrade. Vo chvíli, ako začali cvakať uzávierky fotoaparátov, na pár sekúnd s lopatou zmeravel a milo sa do objektívov usmial. Čo nám všetkým prítomným umožnilo zhotoviť ostrú fotku s pozitívnym výrazom, a zároveň sme sa nemuseli obávať, že by Tamajka mal na našich výsledných produktoch lopatu v ruke rozmazanú.

Na záver ostáva už len konštatovať, že dôležitosť Stromu tolerancie medzi národmi si azda plne uvedomia i miestni „havkáči“ a svoju zadnú nohu pri ňom pozdvihnú len na znak úcty, prípadne k pozdravu a pre svoju diskrétnu potrebu využijú inú menej významnú drevinu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika