V okrese Piešťany rozdeľovali sociálne balíčky

  • Spravodajstvo
  • 2. novembra 2016, 20:01
  • Autor:am

Uplynulý týždeň sa pre ľudí v núdzi niesol aj v znamení rozdeľovania potravinových a hygienických balíčkov. V stredu 26. a vo štvrtok 27. októbra ich v oboch mestách regiónu i okolitých obciach distribuovala Slovenská katolícka charita.

Dovedna 301 potravinových balíčkov si v Piešťanskom okrese malo vyzdvihnúť 187 poberateľov. Pri hygienických išlo o čosi nižší počet, rozdelili 114 balíčkov pre 107 ľudí.

„Každá partnerská organizácia konečného príjemcu pomoci vopred osloví, aby vedel, kedy, kde a ako mu bude pomoc doručená. Koneční prijímatelia teda nemusia o pomoc žiadať ani predkladať potvrdenia,“
informovala Piešťanský týždeň Dominika Bordáčová z Kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Potravinové balíčky v hodnote 33,66 eur distribuujú partnerské organizácie na základe menných zoznamov. Primárne ide o rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (PvHN), taktiež invalidných, starobných dôchodcov alebo zdravotne ťažko postihnutých občanov bez príjmu, poberajúcich PvHN. Rozdať ich môžu aj tým, ktorí sa nečakane dostali do ťažkej životnej situácie. V balíčku dostanú dve balenia špagiet, kolienok, fazule či hrachu, nájdu si tam aj ryžu, múku, olej, ba dokonca mäsové konzervy. Nechýbajú ani paštéty, sardinky a instantné polievky.

Hygienické balíčky v hodnote 6 eur dostávajú rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje PvHN. V balíčku sa nachádzajú štyri zubné kefky, zubná pasta, mydlo a šampón.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina