Veterná-Waltariho: Smeti, padajúce konáre i raj „úchylov“

  • Spravodajstvo
  • 27. októbra 2016, 10:47
  • Autor:am

Obyvatelia novej bytovky na piešťanskej Ulici M. Waltariho a majitelia domov na Veternej ulici si už roky nevedia dať rady s nezodpovednými vlastníkmi nezastavaných parciel. Pozemky sú v zúfalom stave a z náletových drevín tam vznikol zanedbaný „lesík“, ktorý sa vo večerných hodinách stáva nebezpečným.

Porast sa rozrastá už odvtedy, čo sa do bytového domu začali sťahovať prví obyvatelia, a to je už desať rokov. Pozemky na rohu Waltariho a Veternej ulice bránia vo výhľade do križovatky, vodič vychádzajúci z novej uličky musí autom vojsť do polovice jazdného pruhu, aby sa presvedčil, že môže pokračovať v jazde. V sezónnom období zanedbaná plocha podporuje alergie, silnejší vietor zasa láme konáre a ohrozuje okoloidúcich a zaparkované vozidlá. „Rokmi to tu rastie a je to čoraz horšie. Začínajú sa tu objavovať odpadky, okoloidúci zastavia auto a smeti tam vyhodia. Onedlho to tu bude vyzerať ako smetisko,“ porozprávala pre Piešťanský týždeň obyvateľka bytovky, ktorá si neželá byť menovaná.

Čo je najhoršie, priestor sa stáva nebezpečným rajom exhibicionistov. „Sedem hodín večer, ešte bolo ako tak svetlo, keď som išla domov a uvedomila som si, že niečo medzi stromami šuchoce. Pozrela som sa a tam stál úplne odhalený muž,“ spomenula nepríjemný zážitok obyvateľka. Okolo plochy sa aj s ostatnými obyvateľmi preto vo večerných hodinách boja prechádzať.

V hustom poraste vzniká skládka nepotrebného nábytku.

Napriek tomu, že občania sa už dvakrát na radnici sťažovali, že im zanedbané pozemky strpčujú život, riešenia sa nedočkali. Otázky sme preto odoslali úradníkom aj my, tí sľúbili, že situáciu preveria. „V priebehu tohto týždňa na miesto vyšleme zodpovedných pracovníkov, ktorí situáciu zmonitorujú a následne sa môžeme vyjadriť k možnostiam riešenia,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa Mestského úradu v Piešťanoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 25. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár