Problém s preplnenými kontajnermi radnica nerieši

  • Spravodajstvo
  • 17. októbra 2016, 19:20
  • Autor:pror

Preplnené nádoby na triedený, ale často aj komunálny odpad, okrem toho neporiadok na stojiskách kontajnerov. To sú sťažnosti obyvateľov Piešťan, ktoré aj s pripojenými fotografiami ako dôkaz končia v našej elektronickej redakčnej pošte. Na mestskom úrade sme sa preto snažili vypátrať, prečo vznikli uvedené problémy.

Vývoz odpadu a jeho následnú likvidáciu má na starosti dodávateľská firma. Tento obchodný vzťah ide mimo rozpočtovú organizáciu Služby mesta Piešťany a kontrakt na vývoz separovaného, ale i komunálneho odpadu uzatvára priamo radnica. A tak sme na základe sťažností od obyvateľov sformulovali otázky a zaslali ich hovorkyni mesta Eve Bereczovej.

Chceli sme sa dozvedieť, či sa nejakým spôsobom zmenila frekvencia vývozu jednotlivých druhov odpadu v Piešťanoch, či je periodicita vývozu separovaného odpadu podľa radnice postačujúca, ale aj kto zodpovedá za čistotu stanovísk s kontajnermi. Zaujímalo nás i to, že v prípade, ak majú ľudia podnety na objektívne nedostatky, na koho sa majú obrátiť. I napriek tomu, že naše otázky radnica dostala ešte v stredu 12. októbra, odpovedí sme sa doposiaľ nedočkali.

Spoločnosť, ktorá za vývoz separovaného odpadu v Piešťanoch zodpovedá, pre regionálnu televíziu potvrdila, že o takomto zlom stave v kúpeľnom meste s preplnenými nádobami sa dozvedeli len z médií a nie od jej zmluvného partnera, ktorým je v tomto prípade radnica. Popritom podľa slov poslanca mestského zastupiteľstva Petra Jančoviča stačilo na podnety občanov správne zareagovať a mestský úrad mal požiadať zodpovednú firmu o mimoriadny zvoz a zabezpečenie poriadku na stojiskách nádob s odpadom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína