Predaj detského domova v Kocuriciach poslanci stopli

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2016, 08:40
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Odpredaj budovy niekdajšieho detského domova v Kocuriciach poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva zablokovali. Udialo sa tak na ich poslednom zasadnutí na konci septembra. Dôvodovej správe radnice, v ktorej sa opisuje dezolátny stav nehnuteľnosti, poslanci neuverili a sami sa chcú o technickom stave objektu presvedčiť.

Objekt kocurického detského domova vznikol prestavbou miestnej materskej školy. Tú začala v roku 1995 Nadácia Rodinný detský domov Kocurice. Rekonštrukcia bola financovaná z prostriedkov Konta nádeje, súkromných darcov a organizácií. V roku 2000 Mesto Piešťany ukončilo nájomný vzťah s nadáciou a pokračovalo v rekonštrukcii objektu z prostriedkov fondu na rozvoj bývania v celkovom objeme 3,2 milióna slovenských korún (asi 106-tisíc eur).

Ďalšie prestavby Mesto Piešťany realizovalo až do roku 2005. Následné úpravy však už boli realizované nájomcom objektu. Ten dal na konci minulého roku výpoveď z nájmu a v úvode roka 2016 sa budova ocitla späť v rukách mesta. To sa podľa predloženého materiálu pokúšalo nájsť nového užívateľa, ale vraj bez úspechu.

Poslanec Martin Cifra si však myslí, že mestskí úradníci nehľadali dostatočne. „Jestvujú i medzinárodné charitatívne organizácie, ktoré sa mali osloviť. Veď nemusí ísť len o účel detského domova,“ objasnil nám. K jeho názoru sa pridala aj Zita Bruncková, tá dokonca iniciovala poslanecký prieskum, ktorým chcú zistiť, či je technický stav tejto nehnuteľnosti naozaj taký, ako opisuje predložená správa.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda