Tamajka po dvoch rokoch vo funkcii priznal chyby

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2016, 14:33
  • Autor:pror

Piešťanský primátor Miloš Tamajka si pred mestským zastupiteľstvom nasypal popol na hlavu a verejne priznal, že pochybil. Stalo sa tak v súvislosti s internou smernicou pre verejné obstarávanie z produkcie odborníčky na túto oblasť mestského úradu Márie Vermešovej. Takáto doposiaľ nevídaná udalosť sa odohrala pri prejednávaní správy hlavného kontrolóra Petra Konečného, ktorý smernicu označil ako spiatočnícku.

Svoju správu o kontrolných zisteniach predniesol P. Konečný po niekoľkohodinovom septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva takmer až v závere. Ani jeho zistenia o porušovaní zákonov pri verejnom obstarávaní radnice rokovaním zmorených poslancov nejako výrazne k životu neprebrali. Na časť, v ktorej sa P. Konečný venoval novej smernici radnice slúžiacej úradníkom ako manuál pre verejné obstarávanie tovarov a služieb výraznejšie reagoval len poslanec Remo Cicutto. Vo svojom vystúpení kritizoval, že radnica nevyužíva pre obstarávanie elektronickú aukciu a skritizoval aj finančný limit 70-tisíc eur, do ktorého nemusí mestský úrad vypisovať verejnú obchodnú súťaž.

„Chápem, že je to pre vás pohodlnejšie a zrejme i zákonné. Ale má to i politický aspekt a ja navrhujem tento limit znížiť na 30-tisíc,“ povedal R. Cicutto.

Na to reagoval M. Tamajka, otvorene priznal chybu a celú vinu zobral na seba. Reagovať chcela i autorka radničnej smernice pre verejné obstarávanie M. Vermešová. I napriek tomu, že skákala zo zákulisia poslancom do ich vystúpení, od vedenia mesta nedostala na svoje argumenty priestor.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana