Hasiči z Vrbového budú mať novú zbrojnicu

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2016, 14:37
  • Autor:am

Dobrovoľnému hasičskému zboru (DHZ) vo Vrbovom svitla nádej na kvalitnejšie podmienky. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci odsúhlasili zámenu pozemkov vedúcich do garáže bývalej strednej odbornej školy. Práve tam by nová požiarna zbrojnica mala vyrásť.

S požiadavkou o vyhovujúcejšie priestory ešte pred rokom predstúpil pred poslancov jeden z členov DHZ Vrbové. Problematiku v tom čase Piešťanskému týždňu ozrejmil aj tajomník hasičov Filip Gono: „Sídlime v garáži bývalého skladu uhlia miestneho zdravotného strediska. V priestore s rozmerom 12 x 6 metra je uskladnená všetka technika, materiál, zásahové odevy a pomôcky. Budova v minulosti po odpredaji a rekonštrukcii sa odpojila od všetkých sietí. Pred tromi rokmi sme zabezpečili funkčnosť jednotky vybudovaním prípojky elektrickej energie. V zimnom období pomocou elektrického ohrievača energeticky náročný objekt temperujeme na plusovú teplotu. Nemáme žiadne sociálne zariadenia, šatne ani spoločenské priestory.“

Vhodné priestory poslanci napokon našli, už v júni tohto roka odklepli návrh zámeny pozemkov a budovu bývalej strednej odbornej školy s majiteľom, ktorým bol Trnavský samosprávny kraj. V septembri podpísali zmluvu, a tak im na minulotýždňovom rokovaní zostávalo odsúhlasiť zámenu parciel, na ktorých sa nachádza cesta do garáže. Tam plánujú uschovať protipovodňový vozík. „Tento rok chceme pristúpiť k spracovaniu projektov a budúci rok začať s prestavbou priestorov,“ uviedol viceprimátor Vrbového Štefan Kubík. Keďže zástupcovia mesta aj poslanci sa zhodli, že hasiči si kvalitné priestory zaslúžia, návrh odsúhlasili.

„Pre nás je to najrýchlejšie riešenie, myslím si, že sme spokojní všetci. Na nové priestory sa tešíme,“ reagoval na plánovanú prestavbu budovy F. Gono. Približne 40 dobrovoľných hasičov obsluhujúcich tri vozidlá a protipovodňový vozík, ktorých pomoc si chvália aj piešťanskí profesionáli, sa azda čoskoro presťahuje na novú adresu.

Okrem požiarnej zbrojnice má v budove bývalej učňovky vzniknúť mestská knižnica aj nájomné byty.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana