Materskú školu vo Vrbovom chcú rozdeliť

  • Spravodajstvo
  • 5. októbra 2016, 13:46
  • Autor:am

Vrbovskí poslanci na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva riešili nedostatok miest pre deti v miestnej materskej škole. Vo štvrtok 29. septembra uznesením schválili zámer mesta rozdeliť škôlku na dva samostatné subjekty, dohodli sa však i na dočasnom riešení.

V meste Vrbové pôvodne existovali štyri škôlky, a to na uliciach Bernolákova, Zigmundíkova a Súkennícka a na Sídlisku 9. mája. Vzhľadom na vtedajší populačný vývoj bolo mesto nútené redukovať ich počet, pričom vznikla jedna materská škola s hlavnou budovou na Sídlisku 9. mája a vysunutým pracoviskom na Súkenníckej ulici.

V súčasnosti sa situácia zmenila a kapacita škôlok nepostačuje potrebám občanov Vrbového. Jednou z možností, ako riešiť túto situáciu, je rozšírenie kapacity pomocou eurofondov. Pre zvýšenie šancí na získanie dotácií by podľa radnice bolo lepšie mať dve samostatné škôlky, na ktoré by žiadali prostriedky. Preto sa vedenie mesta rozhodlo riešiť situáciu rozdelením materských škôl na dva samostatné právne subjekty.

Diskusia k tomuto bodu rokovania zastupiteľstva napokon trvala takmer pol hodiny. Primátorka Ema Maggiová sa vyjadrila, že dennodenne dostáva telefonáty alebo ju navštevujú matky, ktorým sa nepodarilo dieťa do škôlky umiestniť. No keďže rozdelenie materskej školy je spojené s množstvom právnych úkonov a je možné, že bude trvať dlhšiu dobu, rokujúci okrem delenia schvaľovali aj dočasný plán. K Materskej škole na Sídlisku 9. mája plánujú vytvoriť nové elokované pracovisko na Základnej škole na Komenského ulici. Nachádzajú sa tam vraj nevyužívané priestory, ktoré by nebolo náročné dať ho hygienicky vyhovujúceho stavu.

Okrem vzniku nových pracovných miest a možnej záťaže rozpočtu mesta riešili i výhľad do budúcnosti, a teda, či nie je nárast počtu detí len krátkodobý a delenie preto zbytočné. „Prečo neskúsiť zatiaľ fungovať v dočasných pracoviskách a uvidíme, aký bude trend. Či to teraz nie je zbytočná iniciatíva a energia úradu rozdeľovať niečo, čo raz bolo spojené,“ zapojil sa do rozpravy poslanec René Just.

Obe riešenia však poslanci napokon schválili, a tak by od januára malo v meste pod šikmou vežou vzniknúť miesto v škôlke pre 30 detí, zároveň radní začnú riešiť jej rozdeľovanie. Plánovaný je i vznik jednej triedy jaslí.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 4. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda