V Piešťanoch budú nosiť deti

  • Spravodajstvo
  • 29. septembra 2016, 09:43
  • Autor:ts/am

Rodičia z celého Slovenska štvrtý
rok po sebe vstúpia do ulíc, aby spoločne
oslávili radosť z nosenia svojich
detičiek na počesť Medzinárodného
týždňa nosenia detí (MTND).
Tento rok sa do akcie po prvý raz zapoja
aj Piešťany, podujatie odštartuje
v nedeľu 2. októbra o 15.00 h
v Materskom centre Úsmev.

Medzinárodný týždeň nosenia detí začne workshopom viazania a nosenia s Adrianou Kráľovou, prezývanou Kengurka, kde môžete získať informácie o nosení, naučiť sa rôzne šatkové úväzy, zorientovať sa v širokom výbere nosičov, šatiek a nosičských pomôcok. Akcia bude pokračovať voľnou diskusiou s laktačnou poradkyňou Janou Michálkovou. Na workshop a diskusiu je vstup voľný.

Vyvrcholením MTND v Piešťanoch bude sprievod nosiacich rodičov, uskutoční sa v utorok 4. októbra o 16.00 h. Prvé stretnutie je naplánované pred Domom umenia, následne budú rodičia prechádzať okolo barlolámača, cez pešiu zónu až na Námestie slobody. Zúčastniť sa môžu všetci rodičia, ktorí radi nosia svoje deti. Pre účastníkov tiež pripravili súťaž o atraktívne ceny.

MTND je príležitosťou zažiť radosť z nosenia, stretnúť rodičov s podobným výchovným štýlom, naučiťsa niečo nové a zároveň priblížiť nosenie detí širokej verejnosti. Veronika Smininová, hlavná organizátorka MTND v Piešťanoch, predstavila i zámer podujatia: „Akcia sa uskutočňuje najmä preto, aby sa táto úžasná vec dostala aj do povedomia ľudí, ktorí o tom nič nevedia. Nie je nič krajšie, ako cítiť vôňu a blízkosť svojho dieťaťa. V Piešťanoch je čoraz viac mamičiek, ktoré nosia svoje deti a chcú žiť spoločensky. Veríme, že sprievod mestom k nám dostane ďalšie nosiace mamičky.“

Do tohto ročníka MTND sa okrem Piešťan zapojilo doposiaľ rekordných 50 miest z celého Slovenska, dokonca i matky žijúce v Írsku. Očakávané sú rekordy v účasti a zmeny v prospech nosiacich rodičov.

MTND uskutočnila prvýkrát v roku2008 nezisková organizácia Babywearing International, Inc. Odvtedy sa koná vždy začiatkom októbra a jeho cieľom je zvýšiť povedomie o nosení detičiek širokej verejnosti aj za pomoci médií, prostredníctvom workshopov a rôznych akcií edukovať ľudí v tomto smere a v neposlednom rade spoločne osláviť radosť z nosenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián