Na Prednádraží vyrastá nové detské ihrisko

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2016, 08:50
  • Autor:am

Sídlisko Prednádražie v Piešťanoch ožilo farbami. Na Ulici Andreja Hlinku sa začiatkom minulého týždňa začalo s výstavbou nového detského ihriska. Namiesto polámaných driev a zhrdzavených tyčí tak v teplých dňoch budú deti lákať na čerstvý vzduch pestrofarebné hracie prvky.

O výstavbu nového ihriska sa stará myjavská firma Flora Servis Group. Prvé hracie prvky pod oknami bytoviek vyrástli začiatkom týždňa, pracovníci ich stihli zmontovať do piatka. Upevnili hojdačky, preliezačky a všetky ostatné prvky okrem šmykľavky. Tá bude umiestnená na svahu, montovať ju budú až na jar, a to z dôvodu usadenia a zhutnenia svahu. Začiatkom aktuálneho týždňa naviezli dopadovú plochu, zmontovali oplotenie. Finálne práce naplánovali do konca týždňa.

„Mesto Piešťany v spolupráci so službami mesta pracuje na komplexnom dokumente, ktorý bude riešiť detské ihriská na území mesta. Tie sú vo väčšine prípadov v katastrofálnom stave. Jedným z riešením je výstavba nových certifikovaných centrálnych detských ihrísk. Začali sme Prednádražím, v tomto roku pokračujeme ešte Valovou ulicou. Budúci rok počítame s výstavbou ďalších dvoch detských ihrísk, čo navrhujeme do rozpočtu, jedno z nich bude na Vážskej ulici,“
informovala nás hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

Ihrisko pre tri až dvanásťročné deti má byť podľa zmluvy tvorené z drevených a kovových hracích prvkov, plastové časti majú byť vyrobené z vysokokvalitných materiálov s UV filtrom. Mesto zaň zaplatí necelých 20-tisíc eur.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 27. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina