Dočkajú sa ľudia po dvoch mesiacoch asfaltovania?

  • Spravodajstvo
  • 14. septembra 2016, 08:54
  • Autor:vd

Chvalabohu – povedali si mnohí Piešťanci, keď na ich ulici skončili s kladením optických káblov a spred ich oblokov či vchodov zmizli poslední montéri. Ľudia z Vrbovskej cesty v miestnej časti Kanada si ešte takto nevydýchli. Hoci od 30. augusta mali nastúpiť na rozryté chodníky asfaltéri, aj v 11. septembra bol chodník stále v žalostnom stave. Namiesto nového asfaltu bol po celej dĺžke pokrytý fľakmi betónu rozličnej plochy i výšky.

„Dúfam, že asfaltovať ho nebudú tí istí, čo to tu kopali, neviem si predstaviť, ako by ten chodník vyzeral,“ povedala nám čitateľka Piešťanského týždňa.
Chodník je spojnicou, po ktorej sa môžu do svojich domovov dostať chodci, cyklisti a vozičkári na sídlisko Nikola Teslu, na invalidovňu a sídlisko pri bývalej Tesle. Využívajú ho aj pracujúci z priemyselného areálu. Je teda potrebné, aby bol vyhotovený v príslušnej kvalite, dobre vyspádovaný, aby nezatekalo pod fasády rodinných domov. V piatok 2. septembra si jeden z majiteľov domov pre istotu vyrovnával terén svojpomocne a pripravoval taký podklad pod asfalt, aby nájazd do jeho domu vydržal nielen záťaž, ale aj vrtochy počasia.

Na problém s dva mesiace trvajúcim dezolátnym stavom ulice sme sa pýtali hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej. Informovala nás, že dodávateľom stavby je bratislavská spoločnosť SUPTel. Tá včas nezabezpečila zemné moduly, ktoré niektorým domom na Vrbovskej ceste chýbali. „Bez nich by nemohli byť pripojené na sieť. Dodávateľ veľmi omeškal dodávku,“ povedala hovorkyňa. Asfaltovať sa malo začať 30. augusta. Do 2. septembra mala byť spätná úprava chodníka ukončená, ak, pravdaže, nedôjde k nepredvídaným udalostiam, napríklad k búrkam či dažďom. Nepredvídané udalosti síce neprišli, ale asfaltovať sa nezačalo ani do nedele 11. septembra.

Namiesto asfaltovania lepili fľaky betónom.

Ak by takýmto systémom mali fungovať ostatné zemné práce a budovanie inžinierskych sietí, občania sa majú na čo tešiť. Našťastie, tento rok už v Piešťanoch nie sú nahlásené žiadne veľké akcie. „Optika je už položená a my nevieme, kto si dá na druhý týždeň žiadosť o pripojenie inžinierskych sietí k rodinnému domu alebo kde budeme riešiť havarijný stav,“ informovala nás E. Bereczová.

Najbližšie rozkopávky nás čakajú v budúcom roku. „V roku 2017 mesto odsúhlasilo plynárom rekonštrukciu plynovodov na Winterovej a Nálepkovej ulici. Taktiež elektrikári budú na Bratislavskej ceste od obchodného domu Domoss po hlavnú križovatku odstraňovať elektrické stĺpy a vzdušné vedenie pôjde do chodníka, na ktorom spravia nový asfaltový povrch,“ dodala hovorkyňa.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard