Na Banke súťažili o cenný pohár

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2016, 09:11
  • Autor:am

Ôsmy ročník súťaže O pohár hasičov Lúky a starostky obce Banka a zároveň 12. kolo Západoslovenskej hasičskej ligy pozná víťaza. V sobotu 20. augusta sa do nočnej súťaže zapojilo 15 mužských a osem ženských tímov.

Sedemčlenné tímy súťažili v požiarnom útoku vodou. „Súťaží sa v dĺžke 70 metrov a úlohou každého tímu je trafiť terč v čo najrýchlejšom čase. Jedni vykonávajú sanie vody, iní utekajú k terčom a snažia sa ich prúdom vody sklopiť. Ľudia sa musia zosúladiť, stmeliť,“ povedal Marián Kriško, veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru Lúka, ktorý súťaž na Banke organizoval. Trénujú pravidelne, pretože sú zapojení do Západoslovenskej hasičskej ligy. „Trénujeme dvakrát do týždňa, štvrtky a soboty. Nám sa však požiarny útok nepodaril, skončili sme veľmi zle. Mali sme technický problém,“ uviedol M. Kriško. Najlepší čas mali napokon muži z Orechovej Potône a ženy zo Suchej nad Parnou.

Nočná súťaž je náročnejšia ako bežná, organizovaná počas dňa. „Je tam tma. Treba trafiť terče, ktoré sú vysvietené červeným svetlom,“ konštatoval veliteľ.

V súťažiach aj lige budú Lúčania naďalej pokračovať. „Dali sme sa dokopy s obcou Banka. Na súťaž sú tam dobré podmienky, obec nám je nápomocná. Všetko dobre vyšlo a akcia sa uskutočnila bez problémov a zranení,“ dodal na záver M. Kriško.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda