Nový chodník zlepší bezpečnosť chodcov

  • Spravodajstvo
  • 1. septembra 2016, 19:16
  • Autor:pror

Príjazdová cesta do Veľkého Orvišťa bude čoskoro pre chodcov bezpečnejšia. Kým obyvatelia obce doposiaľ museli kráčať po okraji značne frekventovanej vozovky, najnovšie im na Hlavnej ulici pribudne chodník, ktorý stavia obec z vlastných prostriedkov.

Úsek cesty, ktorá vchádza do obce od Piešťan, je častým miestom dopravných nehôd. Nepomáha ani zvýšený dozor policajtov. Široká cesta láka nezodpovedných vodičov nezložiť nohu z plynového pedálu ani za tabuľou, ktorá označuje začiatok obce. Neznalejší miestnych pomerov často skončia v altánku rodinného domu za prudkou pravotočivou zákrutou. Vďaka takýmto cestným „pretekárom“ a tiež častému prejazdu kamiónov na tomto úseku je nebezpečný i pre chodcov či cyklistov. A tak aj z tohto dôvodu sa obec pustila do výstavby chodníka a lávky cez kanál, ktoré by mali bezpečnosť pohybu v tejto časti obce výrazne zlepšiť.

„Obstarávali sme len práce. Materiál zháňam pomocou sponzorov, ktorí nám dali naň výhodné ceny, a jeho dovoz realizujeme vlastnými prostriedkami. Takto sa nám podarilo cenu chodníka znížiť minimálne o jednu tretinu a jeho výslednú cenu odhadujem na 30-tisíc eur,“
vysvetlil nám starosta Pavol Paulovič.

V projekte na zabezpečenie vyššej ochrany chodcov je aj nový priechod či dopravná značka zvýrazňujúca nebezpečnú zákrutu, ktorá pre mnohých vodičov prekvapujúco zakončuje tiahlu rovinku. Dom, v ktorého altánku vodiči pri nezvládnutí zákruty často skončili, od cesty oddelia zvodidlá. I tie stavia obec svojpomocne s minimálnymi finančnými nákladmi.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián