Drahovčania sa na vrtochoch opäť dobre zabavili

  • Spravodajstvo
  • 1. septembra 2016, 19:12
  • Autor:am

Horúce slnko, studené pivko, dobrá hudba a veľa známych, priateľov a rodinných príslušníkov. V sobotu 27. augusta sa Drahovčania zišli za miestnym kultúrnym domom, aby si už po šiesty raz vychutnali atmosféru Drahovských Vrtochov.

Vrtochy výnimočne začali až o dvanástej, oproti minulým rokom si tak domáci museli počkať o dve hodiny viac. Organizátori vyhoveli azda každému, v pestrom programe vystúpila drahovská country formácia Tý 2, dychová hudba Drahovčanka, Ploštín Punk či temperamentní Gipsy Čáve. Po prvý raz sa v Drahovciach predstavil Marián Labuda mladší ako spevák, na pódiu sa predviedla i kedysi veľmi obľúbená skupina U.K.N.D. a ďalší interpreti.

Deti sa vozili na kolotočoch a zabávali s párty sprejmi, dospelí sa porozprávali pri stánkoch a mládež do rána v kultúrnom dome tancovala na hudbu, ktorú zabezpečil DJ Luco. „Tento rok sme mali na organizáciu trošku menej peňazí, v rozpočte nám menej schválili. Napriek tomu, že program bol čo sa týka zvučných mien trošku slabší, zdá sa mi, že ľudí prišlo viac,“ povedal pre Piešťanský týždeň organizátor Martin Majtán.

Počas Drahovských Vrtochov obec poctil svojou návštevou aj špeciálny hosť, na kus reči sa zastavil bývalý prvý muž krajiny. „Prišiel exprezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Predniesol príhovor, pozdravil ľudí, páčilo sa mu u nás. Bol tu už druhýkrát, páči sa mu aj náš folklór a divadlo,“ uviedol M. Majtán.

Vrtochy zabávali spokojných domácich už po šiesty raz. „Pre všetkých občanov sú zadarmo. Organizácia zaberie dosť času a treba akciu plánovať dopredu niekoľko mesiacov,“ dodal napriek tomu spokojný organizátor, ktorý chce podujatie pre obyvateľov pripraviť aj o rok.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián