Našli nezvestnú Piešťanku utopenú na Sĺňave?

  • Spravodajstvo
  • 24. augusta 2016, 10:00
  • Autor:vd

Pri rozsiahlej pátracej akcii polície a záchranárov na vodnej nádrži Sĺňava objavili s pomocou vrtuľníka v pondelok 22. augusta vyplavené nehybné telo. Podľa reakcie manžela Piešťanky Márie Fox Filovej, ktorý sledoval pátraciu akciu a zavolali ho na identifikáciu, ide zrejme o jeho už týždeň nezvestnú ženu. Polícia doposiaľ identitu nepotvrdila.

„Polícia vykonávala miestne pátracie akcie a previerky na miestach, kde by sa nezvestná mohla nachádzať. V spolupráci so záchranármi prepátrali okolité obce a extravilány, taktiež aj rieku Váh a priľahlé oblasti. Pri pondelňajšej akcii vďaka zasahujúcemu vrtuľníku z leteckého útvaru ministerstva vnútra a ďalších záchranných zložiek bolo na Sĺňave, pri Vtáčom ostrove, nájdené ženské telo,“ uviedla pre Piešťanský týždeň hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. K utopenej osobe zavolali obhliadajúceho lekára. „Ten vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Polícia začala trestné stíhanie,“ dodala hovorkyňa. To, či išlo o nezvestnú Piešťanku, potvrdia až výsledky testov DNA.

Polícia, manžel nezvestnej, jej otec, ale i ďalší príbuzní či priatelia podnikali kroky, smerujúce k jej nájdeniu od pondelka minulého týždňa. Zverejnili výzvu nielen na sociálnych sieťach, ale aj v médiách, v televízii, po celom meste vylepili plagáty s fotkou zmiznutej ženy, s jej opisom i ošatením a tiež informáciou, že odišla bez mobilu. Vytvorila sa aj skupina dobrovoľníkov, ktorí rodine pomáhali záhadne zmiznutú ženu nájsť.

Od utorka 16. augusta prešli a prehľadali široké okolie kúpeľného mesta, obtelefonovávali desiatky ľudí, Máriine kamarátky, známych, vypytovali sa na ňu všade. Stále verili, že Mária je niekde nažive.

Manžel Márie dával každý deň na facebookový profil nové informácie, kde a akým spôsobom sa ju pokúšal nájsť. Vyzýval ľudí na sociálnej sieti, aby zdieľali správu o strate jeho manželky a šírili ju.

Polícia aj dobrovoľníci prehľadali okolie rieky Váh i kanála, priestory medzi Hornou Stredou a Ratnovcami na oboch brehoch. Hľadali aj sonarom. Pretože Mária bola telesne zdatná, športovala, vedela dobre behať i plávať, dalo sa predpokladať, že nemohla len tak padnúť do rieky a utopiť sa. Zrejme sa však stal opak.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 23. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav