Sused sa nestará o svoj pozemok, ohláste to na radnicu

  • Spravodajstvo
  • 22. augusta 2016, 16:01
  • Autor:pror

Sused sa nestará o svoj pozemok a
semená buriny vám zamorujú vašu
starostlivo udržiavanú záhradu?
Riešenie nie je jednoduché. Svoje
o tom vie i postarší manželský pár
zo Strečnianskej ulice v Piešťanoch,
ktorý si nevie dať rady s nezodpovedným
susedom.

Rodinný dom manželov Valovcov sa nachádza v pomerne novej štvrti mesta blízko letiska, pozostávajúcej najmä z rodinných domov. Na nových uliciach je ešte zopár nezastavaných pozemkov, ku ktorým sa ich majitelia často správajú naozaj macošsky. Edita a Michal Valovci tu žijú už šesť rokov. Kým ich malá okrasná záhradka za domom oku lahodí a doslovne pedantná starostlivosť o ňu je na prvý pohľad zreteľná, o pozemku za ich plotom sa veru nedá tak povedať. Prerastená burina jasne ukazuje, že kosačku na tomto „trávniku“ nevideli celé roky. „My ani poriadne nevieme, komu to patrí, vraj nejakej panej z Trnavy. Ťažko tým pádom niekomu povedať, že nám zaburiňuje aj našu záhradu a žiadať od neho nápravu. Vietor hranice parciel nerešpektuje a semená z rastlín poľahky zaveje aj do udržiavaných záhrad,“ poťažkali si dôchodcovia. Situáciu boli pred časom riešiť na mestskom úrade a slovne tieto skutočnosti oznámili. Nápravy sa však nedočkali.

Keďže na základe e-mailu od hovorkyne mesta Evy Bereczovej bude radnica novinárom odpovedať, až keď ukončí svoju dovolenku, obrátili sme sa po radu inam. „Tento problém čiastočne rieši všeobecne záväzné nariadenie mesta Piešťany. Odporúčam oznam o zanedbanom pozemku podať písomne s opisom situácie a vyšpecifikovaním lokality. Mesto by na základe toho malo vyzvať vlastníka, aby sa o pozemok postaral. V prípade, ak je vlastníkom právnická osoba, čiže nejaká firma, je možné udeliť aj finančnú pokutu,“ vysvetlila nám niekdajšia pracovníčka odboru životného prostredia piešťanskej radnice, Radomila Škodná.

Manželom sme radu tlmočili. Tí si odporúčanie vzali k srdcu a svoju sťažnosť na neporiadneho suseda zanesú na podateľňu mestského úradu písomne. O výsledku, či im úradníci pomohli, nás prisľúbili informovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 23. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland