Reklamy pri smetiakoch zostávajú

  • Spravodajstvo
  • 12. augusta 2016, 07:53
  • Autor:am

V Piešťanskom týždni č. 30/16 sme vás informovali o reklamách na stanovištiach kontajnerov, ktoré sa jednej časti obyvateľstva páčia, no tá druhá by ich najradšej dala odstrániť a pletivo nechala zarásť zeleňou. O zrušenie sa snažil aj poslanec a predseda komisie pre životné prostredie Peter Jančovič, na jeho podnet o problematike minulý týždeň rokovalo aj piešťanské mestské zastupiteľstvo.

Reklamy na stanovištiach rozdelili do dvoch táborov aj mestských poslancov. Kým jedni považovali priestor na zviditeľnenie drobných podnikateľov za dobrý nápad, iným sa umiestnenie propagačných tabuliek nepáčilo. Viacerí tiež tvrdili, že zmluva, ktorá nájomcu plochy zaväzuje dodržiavať istý počet tabuliek, je porušovaná a v tom prípade by od nej Služby mesta Piešťany mali odstúpiť.

Po rozprave sa napokon hlasovaním zhodli, že reklamy na stanovištiach zostanú, no odporúčajú organizácii umiestniť na pletivá informačné tabuľky o separovaní odpadu a voľné strany stojísk zazelenať. P. Jančovič sa s konečným rozhodnutím poslaneckého zboru úplne nestotožnil: „Nie som spokojný s výsledkom rokovania o reklamách na stanovištiach. Pred časom som navrhoval, aby sa tento bod vôbec dostal na zasadnutie júlového zastupiteľstva. Už vtedy som smeroval k tomu, aby sa reklamy zrušili. Podľa mňa toto absolútne nie je dobrý nápad. Billboardy sú všade okolo nás a namiesto toho, aby sme si prostredie robili krajším, umiestňujeme ich aj na stanovištia smetiakov."

V iniciatíve pravdepodobne bude pokračovať. „Je možné, že budem časom apelovať na to, aby sa reklamy zo stojísk odstránili. Naozaj to nepovažujem za správne a uznesenie, ktoré poslanci schválili, sa mi nepáči. Stretávam obyvateľov, ktorí sa ma pýtajú, kto vôbec takúto vec vymyslel, a jednoznačne s ich názorom súhlasím. Je to ešte aj v obytnej zóne, kde ľudia chcú mať pekné prostredie na bývanie, a nie sa dívať na reklamy. Som preto nespokojný a dá sa očakávať, že budem vyvíjať ďalšiu poslaneckú iniciatívu za ich odstránenie," dodal P. Jančovič.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola