Namiesto Helsinskej pribudnú v Piešťanoch tri parkoviská

  • Spravodajstvo
  • 3. augusta 2016, 09:57
  • Autor:am

Piatemu riadnemu zasadnutiu piešťanského mestského zastupiteľstva predchádzalo rokovanie mestskej rady. V stredu 27. júla sa poslanci radili, ako naložia s viac než 400-tisíc eurami, ktoré sa v rozpočte objavili ako výnos dane z príjmu. Väčšinou poslúchli odborníkov v komisiách, niektoré položky však zmenili.

Schvaľovanie prerozdelenia finančných prostriedkov sa ani tentoraz nezaobišlo bez výmeny názorov. Poslanci riešili tiež to, kedy bol materiál zverejnený a dokedy mohli vyjadriť svoj názor na zaradenie peňazí. „Nikto nás nevyzval, či máme predstavu, čo by sa dalo robiť so 400-tisíc eurami,“ povedal poslanec Peter Jančovič.

Na zasadnutí zastupiteľstva padali od poslancov aj úplne nové návrhy, spomínali, že by sa žiadalo zrekonštruovať Dopravnú ulicu, ale tiež chodník na Nálepkovej ulici. Pri rozdeľovaní financií na infraštruktúru však vraj postupovali podľa pasportizácie miestnych komunikácií. Z nich vyšla najhoršie Ulica Andreja Hlinku, ktorá si z prerozdeľovania „odniesla“ nových 200-tisíc eur, k nim poslanci presunuli aj ďalších 200-tisíc, pôvodne určených na rekonštrukciu lávky na Krajinskom moste.

Ako druhá najhoršia sa vraj „umiestnila“ Sládkovičova ulica. Jej celková obnova už je v prípravnej fáze a bude sa uskutočňovať po úsekoch. „Je potrebná kompletná rekonštrukcia podkladových vrstiev, kufra vozovky a tak ďalej,“ informoval prednosta mestského úradu Eduard Strapatý.

Rozpočet na spomínanú Sládkovičovu ulicu napokon poslanci nenavýšili, no čo sa týka dopravných komunikácií, rozhodli sa prideliť peniaze iným. Namiesto 70-tisíc eur, z ktorých sa mala financovať výstavba cesty a chodníka na Helsinskej ulici, poslanci tieto peniaze schválili na naprojektovanie a vystavanie nových parkovísk na Vážskej ulici pri okresnej prokuratúre, na Ulici A. Hlinku a na Teplickej pri sídlisku Pentagon.

Takmer všetky položky sa poslancom jednohlasne pozdávali, no najväčší rozruch však vyvolalo schvaľovanie navýšenia rozpočtu na prevádzku zimného štadióna a dofinancovanie vodného a stočného v roku 2016, na ktorom sa po búrlivej diskusii napokon poslanci dohodli v predchádzajúcom bode. Pomoc hokejistom síce schválili, no na peniazoch sa už nezhodli. Pri hlasovaní súhlasila s vyčlenením 50-tisíc len menšina, a tak si poslanci museli urobiť pauzu a prediskutovať, aké následky to môže mať. Ak by totiž financie nevyčlenili, nemali by ako splniť predchádzajúce uznesenie o pomoci milovníkom zimných športov. Po prestávke sa však vrátili múdrejší, vyhlásili hlasovanie za zmätočné, zahlasovali za zrušenie predchádzajúceho hlasovania a potom svoj názor prejavovali opäť. Tentoraz už úspešne a hokejisti skutočne peniaze dostanú.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 2. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia