Stoh slamy v Podolí zhorel do tla

  • Spravodajstvo
  • 28. júla 2016, 08:26
  • Autor:am

V sobotu 23. júla vyslali príslušníkov Dobrovoľného hasičského zboru z Pobedima do neďalekého Podolia. Tamojší vrátnik si krátko pred pol treťou hodinou ráno všimol, že pri kravínoch horí stoh slamy v balíkoch. Po príchode Pobedimčanov už na mieste zasahovali hasiči z Nového Mesta nad Váhom, pomôcť prišli aj príslušníci dobrovoľného zboru z Čachtíc. Hasiči spoločne likvidovali horiaci stoh s rozlohou 1200 metrov štvorcových.

Po čiastočnej lokalizácii sa Novomešťania vrátili na základňu, pri požiari zostali už len dobrovoľníci a od siedmej hodiny ráno dokonca hasili už len príslušníci DHZ Pobedim. Potom, čo sa prestriedali a doplnili vodu, pokračovali ochladzovaním siláže, nachádzajúcej sa v blízkosti stohu. Požiar hasili až do podvečerných hodín, minuli pritom 63-tisíc litrov vody.

Napriek tomu ešte o 21.30 h telefonovali obyvatelia, že zo stohu šľahajú plamene. Znova ho teda pooblievali a až do rána každú hodinu kontrolovali bezpečné vyhorenie. Pri požiari sa, našťastie, nik nezranil, no predbežnú škodu vyčíslili na deväťtisíc eur. Príčinu ohňa prešetrujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda