List čitateľa: Boli sme naozaj neporiadni?

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2016, 08:40
  • Autor:Jozef Ester

Dovoľte mi, prosím, touto cestou reagovať na článok uverejnený v Piešťanskom týždni č. 29/16 pod názvom „Neporiadni kempujúci na Vážskom ostrove“. Musím sa priznať, že ma prekvapil, keď som na fotke videl svoje auto. Či sme práve my boli tí neporiadni, to nechám na vaše posúdenie.

Rád by som opísal túto situáciu mojimi očami. Blížil sa víkend a spoločne s priateľmi a mojím otcom sme sa rozhodli ísť na niekoľkodňovú rybačku k vode – nakoľko ja a môj kamarát sme z Piešťan, rozhodli sme sa pre Vážsky ostrov, kde sme chceli stráviť pár príjemných letných dní spolu. (Vekom od 32 do 52 rokov.)

Hneď po príchode na miesto, kde sme sa rozhodli loviť, sme si všimli množstvo odpadkov. Nakoľko sme sa na ten neporiadok nedokázali pozerať a príroda nám nie je ľahostajná, tiež aj rybársky zákon nám káže si lovné miesto pred začatím lovu upratať, tak sme aj urobili. Nazbierali sme jedno veľké čierne vrece odpadu, a i keď sme tento odpad nevytvorili, riadne sme ho odviezli.

Na túto povinnosť dozerá rybárska stráž. A zároveň sa každoročne
zúčastňujeme brigád, ktoré organizuje Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Piešťany, mimochodom, jej činnosť si nesmierne vážim, a pri zbere odpadu je hrozný pohľad na jeho množstvo, i keď neostal po rybároch.

Počas večerov, ktoré sme tam strávili, som si všimol, že na ostrov prichádzali rôzne partie mladých, po ktorých takisto ostávali odpadky. Nehovoriac o množstve alkoholu, ktorý tu skonzumovali, a fľaše ponechali s odpadom na mieste. Mimochodom, bol by som prekvapený, keby boli držiteľmi občianskych preukazov.

Po pár príjemne strávených dňoch sme sa rozhodli odísť domov. Po zložení bivakov sme si miesto riadne upratali a odpad sme zobrali so sebou. Nakoľko som videl situáciu, v akej bolo pri našom príchode, rozhodol som sa ho pred odchodom odfotiť. Ako vidím, spravil som dobre. Pripájam fotografie, ako to po nás ostalo. Počas balenia sa pri nás zastavil starší pán z Vrbového, s ktorým sme sa príjemne porozprávali, a bol takisto svedkom, ako sme miesto upratali. Viem, že nie sme všetci rovnakí, ale po nás poriadok ostal.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 26. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína