Komisie rokovali najmä o úprave mestského rozpočtu

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2016, 08:43
  • Autor:pror

Minulotýždňové rokovania piešťanských mestských komisií o prerozdelení asi 400-tisíc eur z mestského rozpočtu priniesli viac komplikácií ako riešení. Ich uznesenia, ako financie využiť, boli vo viacerých prípadoch rozdielne a aj protichodné. Rozpočet sa pôvodne mal otvárať len kvôli hokejistom, a to z dôvodu naplnenia novelizovanej zmluvy medzi mestom a ŠHK Havrani, kde ako príspevok na energie zimného štadióna sa pôvodná suma 150-tisíc eur navyšuje o takmer 50-tisíc ročne.

Postupne sa k nej však pridala úprava príspevku na hokejové mantinely, ktorá skončila na hodnote 35-tisíc, no a zdá sa, že otvorenie rozpočtu prináša aj iné nápady, čo s verejnými prostriedkami urobiť.

V návrhu, ktoré na rokovanie komisií pripravila radnica, sa okrem iných objavila nová položka, suma 200-tisíc eur vyčlenená na rekonštrukciu Ulice A. Hlinku a 70-tisíc na Heinolskú. Kým jedna komisia chce všetky tieto prostriedky presunúť na opravu Sládkovičovej, na ktorú sa vyčlenilo 300-tisíc už predchádzajúcimi úpravami, iná komisia svojím uznesením uprednostnila opak a pôvodných 300-tisíc zo Sládkovičovej a 70-tisíc z Heinolskej chce presunúť na A. Hlinku. „Na základe pasportizácie piešťanských ulíc je A. Hlinku v podstate horšom stave ako Sládkovičova,“ zdôvodnil rozhodnutie komisie pre stratégiu a rozvoj mesta jej člen Jozef Beňačka.

Návrhy riešiace, čo robiť s peniazmi, sa však navyše líšili aj v iných uzneseniach poradných orgánov mesta. Kým komisia pre stratégiu a rozvoj chce 10-tisíc eur na projektovú dokumentáciu cyklochodníka na Bratislavskej ceste, komisia pre bezpečnosť a verejný poriadok vyhovela požiadavke mestských policajtov a chce pre nich z rozpočtu 20-tisíc na počítačový IT Manažér, ktorý im pomôže zrýchliť vybavovanie priestupkov, a ďalších 10-tisíc na nový nábytok do zrekonštruovaných šatní.

Všetko sú to však len odporúčacie uznesenia. Návrhy komisií musí ešte prerokovať mestská rada a schváliť zastupiteľstvo, ktorých zasadnutia sa uskutočnia v jeden deň, v stredu 27. júla v knižnici. Môže to teda skončiť aj úplne inak, nakoľko v rámci zastupiteľstva sa k slovu dostanú aj poslanci, ktorí nie sú členmi komisií, prípadne mestskej rady, a tiež by už konečne chceli začať plniť svoje predvolebné sľuby.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 26. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína