Piešťanskí hoteláci obsluhujú európsku elitu

  • Spravodajstvo
  • 14. júla 2016, 10:21
  • Autor:am

Predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie sa vo významnej miere dotklo aj piešťanskej mládeže. Ministerstvo zahraničných vecí uskutočnilo výber spomedzi slovenských škôl na zabezpečovanie servisu počas akcií a rozhodlo sa práve pre Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Jej študenti teraz budú súčasťou najdôležitejších podujatí a stretnutí.

Zabezpečujeme podujatia top významu,“ začal rozprávanie Ladislav Blaškovič, riaditeľ Hotelovej akadémie Ľ. Wintera. Prvou akciou sa pre piešťanských študentov stal galavečer vo štvrtok 30. júna pri stretnutí vlád Rady Európy a slovenskej vlády na Bratislavskom hrade, kde sa objavili i predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker či predseda Európskej rady Donald Tusk.

Pokračovali aj na podujatí, ktoré organizoval splnomocnenec vlády pre Európsku úniu v Palugyay paláci a na starosti mali dokonca i servis na otváracom slávnostnom koncerte v Slovenskom národnom divadle. „Naši žiaci budú počas celého júla aj v miestodržiteľskom paláci, bývalej budove národnej rady, a v Palugyay paláci. Od septembra do decembra tam budú pôsobiť v týždňových intervaloch. Okrem toho pripravujú rôzne podujatia aj na Bratislavskom hrade a v Redute,“ povedal L. Blaškovič.

Tretiaci a štvrtáci z „hotelky“ sa starajú o dôležitých hostí formou obsluhy. „Naši žiaci sa pravidelne pripravujú na hodinách v rámci vzdelávania, ale zariadili sme aj protokolárne vzdelávanie, a to v súvislosti s tým, že prichádzajú do styku s najdôležitejšími osobnosťami politického života v rámci Európskej únie,“ prezradil riaditeľ školy. „Pre študentov je pohybovať sa v takejto spoločnosti česť aj výborná skúsenosť. Sme síce ešte len v úvode, no bol som osobne robiť pedagogický dozor a prácu našich študentov veľmi vysoko hodnotili. Som rád a veľmi si túto spoluprácu vážime. Študenti reprezentujú nielen Piešťany, ale aj Slovenskú republiku,“ dodal na záver hrdý L. Blaškovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián