Letný tábor s mestskými policajtmi si deti užili naplno

  • Spravodajstvo
  • 14. júla 2016, 09:06
  • Autor:vh/am

Piešťanskí mestskí policajti z referátu prevencie kriminality usporiadali výchovno-vzdelávací tábor pre peer aktivistov v prevencii kriminality. Od štvrtka 30. júna do stredy 6. júla trávili čas s deťmi uprostred krásnej prírody v Horskom hoteli Belušské Slatiny v obci Beluša.

Tábor začali praktickými ukážkami pracovníkov Červeného kríža z Považskej Bystrice, ktorí zúčastnených naučili, ako dávať prvú pomoc, či umelé dýchanie, obviazanie rany, balenie do termoizolačnej fólie, alebo dokonca uloženie zraneného do stabilizovanej polohy. „Deti si všetko samy vyskúšali a obstáli na jednotku. Počasie nám doprialo urobiť zopár peších výletov po okolí. Okrem lesných cestičiek sme preskúmali aj Belušské Slatiny, kde sa nachádzajú tri pramene v priamej blízkosti, siričitý, železitý a kyselka,“ povedala Viera Husáková z Mestskej polície Piešťany.

Pozvanie do tábora prijali aj záchranári z Horskej služby v Malej Fatre, ktorí so sebou priniesli veľa zaujímavostí. „Okrem iného nám postavili takzvanú lanovku a každý mal možnosť sa zlaniť ako záchranári v teréne, odviezť sa v záchranárskom aute, pozrieť si prácu záchranárskeho psa a vyhľadanie stratenej osoby,“ predstavila časť programu V. Husáková. V závere tábora Piešťancov navštívili kynológovia, príslušníci Mestskej polície z Považskej Bystrice, a ukázali, ako pracujú s dvomi služobnými psami.

Okrem toho sa deti stihli zahrať mnoho rôznych hier, absolvovať niekoľko súťaží, streľby zo vzduchovky, cvičenie zumby i sebaobrany a na záver táborové súťaže s tombolou, kde za nazbierané body povyhrávali krásne ceny. Svoje sily si vyskúšali vo vodnom futbale a vyskákať sa mohli v nafukovacom hrade či každý deň na trampolíne. „Na volejbalovom ihrisku sme si zahrali prehadzovanú a nezabudli sme ani na táborový oheň a spravili sme si opekačku so špekáčikmi, ktoré si deti samy pripravovali.
Deti v tábore absolvovali aj netradičné súťaže.
 
A keď chvíľu počasie neprialo, využili sme bazén, stolný tenis, tiež sme si nakreslili erby jednotlivých oddielov tábora. Deti boli veľmi kreatívne,“ prezradila V. Husáková.

Vrstovnícke peer skupiny, spoznávanie žiakov rôznych základných škôl medzi sebou je dobrý základ k tomu, aby sa myšlienky prevencie šírili medzi nimi, spolužiakmi, kamarátmi, a to nielen o možnostiach pomoci rôznych ozbrojených zložiek, ale aj na šírenie informácií o rôznych patologických javoch v našej spoločnosti a ochrane pred nimi.

Veríme, že tábor splnil svoj účel a hlavne si užili aj veľa zábavy, lebo deti pri odchode domov vypustili nejednu slzu, že by ešte chvíľu zostali,“ dodala na záver V. Husáková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána