Vysvedčenia rozdané, pekné prázdniny!

  • Spravodajstvo
  • 4. júla 2016, 13:49
  • Autor:vd

Školáci dostali vo štvrtok 30. júna vysvedčenia. Tí menší – prváci s obrovskými kyticami kvetov zažili vo svojom živote imaginárnu chvíľu rozlúčky so spolužiakmi i učiteľkou pred prázdninami po prvýkrát. Väčší štvrtáci sa lúčili s prvým stupňom, deviataci dávali zbohom celej základnej škole. Aké to bolo na piešťanskej „sedmičke“? Nechýbali slzy, úsmevy, dojatie, kytice aj vtipkovanie.

Po ôsmej hodine ráno sa najskôr v spoločenskej miestnosti rozlúčili tri triedy deviatakov s učiteľmi. Absolventi, ktorí už majú vo vrecku prijatie na stredné školy, pripravili pedagógom reprezentačné pásmo. Nechýbali v ňom vtipné poznámky o tom, že „ja som s vami husi nepásla“ či inými hláškami učiteliek i žiakov. Každá z tried charakterizovala najšpecifickejšie udalosti, ktoré za múrmi tejto školy, ale i na výletoch, súťažiach či exkurziách prežila. Spoločne zaspievali pieseň na rozlúčku. Deviataci sa so smrteľne vážnou tvárou prezentovali aj ako talentovaní divadelníci, keď spoza natiahnutej plachty odohrali na popukanie veselé živé bábkové divadlo o krásnom princovi, smutnej Popoluške, dvoch veselých sestrách a dobrej víle. V závere sa s ružami rozbehli k svojim najobľúbenejším učiteľkám a učiteľom.

Traja z nich navštívili aj 1. A triedu, kde práve učiteľka Pavlína Smatanová rozdávala prváčikom vysvedčenia. Odrastenci i drobci jej poďakovali za to, že ich naučila čítať, písať, počítať. Rovnakú priazeň zažila aj zástupkyňa prvého stupňa Dagmar Oravcová či triedna zo 4. B Zdenka Kotulová. Jej zverenci si rozlúčku s prvým stupňom spestrili hostinou zloženou z sladkostí a „slaností“.

Škola bola vyupratovaná, voňala čistotou, pred budovou v horúcom počasí zavlažovali trávu i výsadbu prúdy vody zo zavlažovacieho systému. Nástenky hovorili o tom, že ZŠ Brezová oslavuje 40-tiny. Pri hlavnom vchode boli portréty štyroch riaditeľov školy – Petra Popraca, Alexandra Jambora, Daniely Tarasovičovej a súčasnej riaditeľky Bronislavy Fačkovcovej. „Dlho som si myslela, že najväčším nešťastím, ktoré môže v živote človeka stretnúť, je keď sa v okamihu, keď leží na smrteľnej posteli, objaví na jeho pozemku ropa alebo zlatá žila. Dnes viem, že oveľa väčším nešťastím a smolou je, keď neobjavíme bohatstvo ukryté v našom vnútri,“ uviedla pri rozlúčke s deviatakmi riaditeľka a pokračovala:

Tri triedy deviatakov rozdávali učiteľkám ruže.


„Desaťhaliernik má rovnakú hodnotu ako dvadsať zlatých, ktoré ležia na dne mora a zožiera ich hrdza. Rozdiel v hodnote mincí sa prejaví až vtedy, keď ich vylovíme a použijeme na to, na čo sú určené. Milí deviataci, vaša hodnota sa stane skutočnosťou, keď sa naučíte vchádzať do svojho vnútra. Prajem vám slnečné lúče, dni oddychu, krásnu modrú oblohu a príjemné chvíle strávené s rodinou a kamarátmi. Pekné prázdniny všetkým!“ 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela