Na Staničnej ulici sa radšej nešmýkajte

  • Spravodajstvo
  • 29. júna 2016, 14:16
  • Autor:am

Dlhodobo poškodené detské ihriská zívajú prázdnotou, no namiesto opráv chátrajú čoraz viac. Aj na Staničnej ulici v Piešťanoch sa malí výmyselníci pred niekoľkými rokmi hrávali vo veľkom počte, dnes je v prijateľnom stave len tamojšie pieskovisko. Zvyšné hracie prvky by si zaslúžili zopár opráv.

Deti sa síce zahrajú aj na starších hojdačkách či preliezačkách, no ak chcú rodičia z Prednádražia svojim ratolestiam dopriať zábavu na bezpečných a pekných prvkoch, musia využiť buď oplotené ihrisko pri tamojšom materskom centre alebo sa prepraviť až na Vodárenskú ulicu. Na Staničnej ulici ich totiž čakajú hrdzavé tyče, odlomené drevo zo šmykľavky a nebezpečne pôsobiace hojdačky.

O stave detských ihrísk je informovaná aj radnica. „Služby mesta Piešťany (SMP) detské ihriská ako správca priebežne kontrolujú a opravujú. Do nosných častí však nezasahujú,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa piešťanského mestského úradu.

Stav sa možno zmení aj pre obyvateľov Prednádražia. „SMP v spolupráci s mestským úradom pristúpili v uplynulých týždňoch k príprave a vytvoreniu pracovnej štúdie ako podkladu pre výstavbu centrálnych detských ihrísk v niektorých lokalitách a k zrušeniu dlhodobo neatraktívnych, nevyhovujúcich a fyzicky aj morálne opotrebovaných ihrísk. Štúdiu prekonzultujú s poslancami aj obyvateľmi dotknutých lokalít,“ dodala E. Bereczová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard