Kedy tam už budeme? Znelo z úst 43 detí

  • Spravodajstvo
  • 28. júna 2016, 15:21
  • Autor:vd

Inšpirovaní známym českým filmom S tebou ma baví svet si v polovici júna tridsaťpäť chlapov vzalo dovolenky a ruksaky a spolu so štyridsiatimi tromi deťmi vyrazili do Vysokých Tatier. Niektorí už piatykrát. Tatinovia z Veľkého Orvišťa, Piešťan, Moravian nad Váhom, Krakovian, Boroviec, ale i Svätého Jura pri Bratislave a Žiliny si natiahli na vyšportované telá žlté tričká. Slniečkovú mali aj ich ratolesti. Ľahko sa podľa nich spoznali nielen vo vlaku, ale tiež medzi malinčím či na skalách.

„Tento rok som stavil na Štrbské Pleso aj pre plánované túry,“ povedal organizátor Dušan Kráľovič z Veľkého Orvišťa. „Bývali sme v hoteli na Štrbskom Plese. Ale už vo vlaku nám bolo parádne,“ dodal D. Kráľovič.

„Z hotela sme vyrážali každý deň na túry. Prvý deň sme išli na Zamkovského chatu, druhý sme sa pobrali na Popradské pleso a tretí deň sme sa vyštverali k vodopádu Skok. Nik sa nezranil, takže záchranárov sme, našťastie, nepotrebovali. Len v horskom potoku sa nechtiac ocitol malý Marko Konôpka, ktorý bol na výlete v Tatrách prvýkrát. Aspoň bude mať na čo spomínať,“ pousmial sa D. Kráľovič.

Partiu chlapov s deťmi navštívil i redaktor televízie Ján Tribula. Objavil sa znenazdajky pri raňajkách a pustil sa do reportáže. „To bol pre mňa jeden z najveselších okamihov. Najhorším zážitkom bol odchod malej Naťky Maráčkovej. Hneď na druhý deň si po ňu prišla pre vysokú teplotu jej mamička z Piešťan. Ocko zostal na výlete už len s Naťkinou jednovaječnou dvojičkou Paťkou,“ skonštatoval D. Kráľovič.

Partia si užila aj výlet k Studenovodským vodopádom.

Počasie výletníkom prialo. Len na druhý deň ich počas túry zastihla slabšia víchrica, pršalo iba na Popradskom plese cez obed. Skupina pútala pozornosť všade, kde sa objavila. „Všetci ľudia nám fandili a fotili si nás. Niektoré deti si občas zaspievali a keď bolo ticho, začal hrať DJ Miro,“ opísal atmosféru organizátor. Parádny výlet si pochvaľoval i najmenší „Matýsek“, Jakubko Antolík z Krakovian. Tatino ho vzal, aby mamina zrelaxovala. Rodinu Antolíkovcov v Tatrách skrášľovala a rozveseľovala staršia dcéra Alžbetka.

Výlet dopadol veľmi dobre. Všetci chlapi aj deti sa vrátili z veľhôr zdraví, šťastní a spokojní. Vraj najčastejšou vetou na turistike bolo: „Kedy tam už budeme?“ Už teraz plánujú ockovia s deťmi pokračovanie akcie. „Chcem im poďakovať za vynikajúcu atmosféru a tiež spoločnosti Respect Slovakia za sponzorský dar. Vďaka nemu nám fanúšik a tréner lyžovania Rado Hradil z Piešťan pomohol s realizáciou tričiek,“ dodal D. Kráľovič.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard