Behanovi mal pri úteku pomáhať komplic

  • Spravodajstvo
  • 28. júna 2016, 15:13
  • Autor:pror

Po väzňovi na úteku Ľubomírovi Behanovi pátrajú už celé tri týždne a zatiaľ neúspešne. Na povrch však vyplávali nové podrobnosti o tom, ako z leopoldovskej väznice utiekol. Behan si odpykával trest za lúpežné prepadnutie nožom, ale na krku mal aj iný závažný zločin, za ktorý ho súd ešte len čakal.

Piešťanec Behan, ktorého miestni poznajú pod prezývkou „pavučina“, behá po slobode už viac ako 550 hodín. Doteraz na verejnosť však nepreniklo, že okrem lúpeže má na krku aj iný závažný zločin. Predtým, než ho súd poslal za mreže na takmer deväť rokov, si z požičovne požičal auto, ktoré nevrátil, ale ho mal predať. Len týždeň pred útekom prokurátor na neho podal za tento čin obžalobu.

Zdá sa však, že i jeho útek nebol spontánny nápad daného okamžiku, ale dopredu naplánovaný a za pomoci spoza múrov väznice. Po jeho úteku sa totiž v priestoroch strelnice, odkiaľ ušiel, našiel väzenský mundúr, mobilný telefón a použitá SIM karta. Väzenské oblečenie tak zrejme ešte za múrmi stráženého objektu zamenil za civilné a mobil s najväčšou pravdepodobnosťou slúžil na dohováranie sa s komplicom. Polícia však tieto nové skutočnosti zatiaľ popiera.

Behan ušiel 2. júna zo strelnice, kde pracoval s ďalšími odsúdenými na stavbe. Podľa ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej za jeho útek môže justičná stráž. Troch dozorcov preto prepustili.

Dvadsaťštyriročný Behan za lúpež dostal osem rokov a osem mesiacov, za spreneveru auta môže dostať ďalších päť a za to, že ušiel z väznice, ďalších päť rokov. Ak ho chytia, za všetky trestné činy si môže posedieť takmer 20 rokov. Podľa našich informácií by sa mal Behan v súčasnosti nachádzať v českej metropole, no v deň úteku sa mal ešte pohybovať v Piešťanoch a Ostrove.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard