Jarná kvapka krvi sa stala vo Vrbovom tradíciou

  • Spravodajstvo
  • 2. júna 2016, 08:29
  • Autor:Miroslav Halama

Vo Vrbovom sa uskutočnila v poradí tretia Jarná kvapka krvi. V utorok 24. mája prichádzali do Domu kultúry bezpríspevkoví darcovia krvi, aby pomohli tým, ktorí najvzácnejšiu tekutinu potrebujú. Podujatie organizovala Miestna skupina Slovenského Červeného kríža (MsSČK).

„Pár litrov tejto vzácnej tekutiny prúdi v každom z nás. Vaše rozhodnutie darovať krv môže rozhodnúť aj o osude iného človeka a zachrániť najvzácnejšie, čo človek má – jeho život. Sme tu pre vás, aby sme váš šľachetný a krásny čin pomohli uskutočniť. Urobíme maximum, aby ste sa u nás cítili dobre,” uviedla Viera Sabová, predsedníčka MsSČK Vrbové. Krv darcom odoberali zdravotníci z Národnej transfúznej stanice (NTS) v Trnave. Tohtoročnej akcie sa zúčastnilo spolu 31 bezpríspevkových darcov krvi, z toho päť prvodarcov. Krv darovalo desať žien, 21 mužov a rekordérom podujatia bol Martin Pollák z Podolia, ktorý daroval vzácnu tekutinu po 75. raz.

Organizovanie darovania krvi vo Vrbovom sa stáva jednou z pravidelných činností MsSČK, ktoré zastrešuje hematologicko-transfúzne oddelenie NTS SR v Trnave. „Našou úlohou je neustále oslovovať a vychovávať budúcich darcov krvi, organizovať odbery krvi a oceňovať ich za mnohonásobné darovanie krvi, ako aj oceňovať prvodarcov,” dodala V. Sabová.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard