Televízna „svokra“ spievala starčekom

  • Spravodajstvo
  • 31. mája 2016, 15:30
  • Autor:vd

Starčekovia a starenky z Domova dôchodcov v Moravanoch nad Váhom spievali, maľovali, tancovali. V nedeľu 22. mája im na slnkom zaliatej terase pripravili podujatie, na ktorom známe evergreeny spievala televízna „svokra“ Gizka Oňová, poéziu i prózu recitovali moderátorka Bibiana Ondrejková a herečka Zuzana Tlučková. Obecenstvo pomáhalo akademickej maliarke Veronike Lučeničovej Gabčovej namaľovať obraz.

Ľudia prichádzali k plátnu a maľovali svoje pocity. Na záver výtvarníčka dielko dotvorila a hotové venovala domovu. Žiarilo žltými a červenými kvetmi a slnkom. Na plátne boli kľukaté cesty, tráva, obloha. G. Oňová ľudí pozvala na parket. Tí, čo vládali, si so Z. Tlučkovou i B. Ondrejkovou aj zatancovali. „Keď som mala 55 rokov, myslela som si, že so spievaním skončím,“ skonštatovala G. Oňová a pokračovala: „Ale potom som si uvedomila, že úspech je spievať v správnu chvíľu správne piesne. Nepatrím do diskoték a ani tam nemierim. Poslucháči mojich piesní patria do inej vekovej kategórie a naše evergreeny sú také bohaté po textovej a hudobnej stránke, že stále dávajú priestor spievať ich. Uvedomujeme si, že pod nosom máme nevyčerpateľnú studňu peknej kvalitnej hudby.“

Speváčka vedie pestrý dôchodcovský život. „Ako televízna svokra chodím do rodín. Radím, pomáham. Kde treba objímem, podporím, ale aj pokarhám. Ale vždy radšej chválim, dobré slovo zmôže viac ako výčitky. A aby som načerpala sily, koncertujem. Pozvaní mám dosť. A priznám sa, niekedy si doprajem aj pyžamový deň. Vtedy vypnem telefón, pustím si orchestrálky a riešim sudoku. Milujem to,“ uviedla G. Oňová.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián