Novorodenci v Piešťanoch namiesto slávnostného uvítania do života obdržia šek za smeti

  • Spravodajstvo
  • 31. mája 2016, 08:11
  • Autor:vd

Kde sú tie časy, keď predstavitelia kúpeľného mesta slávnostne vítali
novorodencov? V súčasnosti im namiesto blahoprajných slov, zápisu
do pamätnej knihy, fotografovania v kolíske a symbolickej obálky s peniazmi vloženými do perinky radnica posiela poštovú poukážku na
zaplatenie komunálneho odpadu.

„Porodila som štyri deti a pri každom som namiesto uvítania do života od predstaviteľov radnice dostala šek s menom novorodenca a sumou, ktorú musím zaplatiť za smeti. Ako posledný takýto uvítací pozdrav od mesta dostal syn Filip na začiatku novembra minulého roku. Suma nebola vysoká, bolo to čosi vyše eura, ale zarazilo ma, ako si toto mesto váži mladé mamičky, ktoré privedú na svet dieťatko,“ argumentovala Monika Petrášová z Piešťan.

Poukážku s príslušnou sumou, ktorá zodpovedá pomernej časti schváleného poplatku na občana, považuje za výsmech. „Deti v mnohých mestách slávnostne vítajú primátori – v Krupine, Žiline, Trstenej, Zlatých Moravciach a ja ešte neviem kde všade. Paradoxne v Piešťanoch sa len stále hovorí o tom, ako klesá pôrodnosť, ako mesto starne, aký problém majú s naplnením škôl. Ale aby si uctili bábätko a jeho rodičov, to nikomu nenapadne. Nepotrebujem žiadne veľké dary, ale len trocha úcty k mladým rodinám s deťmi,“ dodala M. Petrášová.

Podľa štatistického úradu Piešťany vymierajú. Za dvadsať rokov klesol
počet obyvateľov kúpeľného mesta o 3069 ľudí. Z 30 924, ktoré štatisti narátali v roku 1996, sa v roku 2015 počet ľudí dramaticky znížil na 27 855.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. mája. Tento deň je Svetovým dňom kultúrnej rozmanitosti pre dialóg a rozvoj. Meniny má Zina.
  • 21.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána