Do Očkova zavítal tank i hasiči

  • Spravodajstvo
  • 31. mája 2016, 14:45
  • Autor:pror

Detské atrakcie, ale aj plnenie zábavných úloh pripravilo v sobotu 28. mája na futbalovom ihrisku v Očkove miestne občianske združenie mamičiek spolu so starostom. Do obce dorazil klub vojenskej histórie i dobrovoľní hasiči z Veľkého Orvišťa a Bašoviec.

Takmer stovka drobcov po splnení zábavných úloh dostala drobné darčeky, no vyblázniť sa mohla aj v súbojoch v nafukovacích guliach v bazéne. Deti si užili maľovanie na tvár, jazdu na koni, ale i zábavný nafukovací hrad. Na ihrisko dorazili aj priaznivci vojenskej histórie na rakúskom tanku z obdobia tesne po druhej svetovej vojne i vojenské nákladné autá, ktoré si postarší páni pamätajú ešte zo svojej povinnej vojenčiny v minulých desaťročiach.

Vytešené deťúrence pod dozorom „dospelákov“ sa mohli previesť
na tanku na krátkom okruhu po obci. Hasiči pripravili dynamickú ukážku požiarneho zásahu. Keď zvládli oheň, otočili prúdnicu s vodou na okolostojacich divákov. A keďže panovalo vskutku horúce počasie, proti ovlaženiu v podobe rozprášených kvapiek vody nikto nenamietal, práve naopak, deti si vyžiadali prídavok.

Obecný úrad pomohol organizačne, s varením guláša či prípravou cigánskej pečienky. „Pri varení sme si dávali pozor, aby guláš nebol pikantný a chutil aj deťom,“ povedal nám s úsmevom starosta Očkova, Miroslav Beňovič.

Horúce popoludnie sa prehuplo do takmer tropického večera, a tak si rodičia potom, ako uložili svojich uťahaných drobcov, užili diskotéku pod holým nebom pri skladbách reprodukovanej hudby.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián