Služby mesta neodporúčajú prevziať zbabraný cyklochodník

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2016, 12:14
  • Autor:am

Milovníci bicyklov si minulý týždeň všimli, že do hliny lemujúcej nový cyklochodník na Teplickej ulici v Piešťanoch pribudli trávové semená. Odborníci zo služieb mesta však skonštatovali, že podmienky pre výsadbu sú nevhodné a preberať novú komunikáciu v takomto stave mestu neodporúčajú.

Ak by zhotovitelia stavby dodržali predpisy, všetko by bolo v najväčšom poriadku. Podľa Služieb mesta Piešťany (SMP) je totiž v aktuálnom období priaznivý čas na výsev trávy. „Obvykle sú najvhodnejšie mesiace apríl a máj, tento rok sa pre počasie mohla tráva vysievať už od polovice marca. Termín výsevu sa riadi podľa teploty vzduchu, pôdy a vlhkostných pomerov,“ povedal Stanislav Verchola, majster strediska verejnej zelene. Ako teda informoval, minulotýždňové teploty pohybujúce sa okolo 15 stupňov Celzia novej zeleni priali. Klíčenie a rast jednotlivých druhov pritom začína už od siedmich stupňov. Priaznivé boli i vlhkostné podmienky, čiže dostatočné zrážky v prijateľných intervaloch.

Problém však tvorí tamojšia pôda. „Podmienky celej plochy nie sú vhodné na výsev trávnika. Preto sme adresovali výhrady ohľadne pripravenia pozemku a pôdy zhotoviteľovi a informovali sme mesto o nájdených nedostatkoch,“ prezradil S. Verchola.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard