Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (19.)

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2016, 12:41
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Pod Párovcami



Severný koniec kúpeľného mesta pred niekoľkými rokmi ožil výstavbou nového bytového domu a rozmachu štvrte plnej rodinných príbytkov. Majitelia samostatného bývania vlastnia väčšinou garáž, prípadne svoj tátoš zaparkujú vo dvore či pred domom. Obyvatelia bytovky na ulici Pod Párovcami to majú náročnejšie.

V novostavbe sa nachádzajú parkovacie miesta na odkúpenie. Ich cena sa šplhá do výšky niekoľkých tisícok eur, rovnako aj vyhradených odstavných plôch vedľa bytovky. Niet sa čo čudovať, že parkovisko s pozdĺžnym státím pred domom je najmä v čase pracovného voľna plné a nájsť miesto napríklad pre vozidlo víkendovej návštevy je ťažká úloha. Zvlášť nepríjemnú situáciu zažívajú obyvatelia v letnom období, keď na letisko prichádzajú návštevníci za zábavou a zaparkovať sa snažia aj pred ich bytovkou.

Pri parkovaní si pozorne všímajte dopravné značky, nachádzajú sa tu zákazy zastavenia, ale aj označenia obytných zón, kde podľa zákona je parkovanie tiež nepovolené. Rovnako nie je správne nechávať vozidlo v križovatke. Ak teda nechcete riskovať pokutu, nájdite si radšej o čosi vzdialenejšie miesto.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard