Hasičom vo Veľkých Kostoľanoch posvätili zástavu

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2016, 12:07
  • Autor:vd

Hasiči vo Veľkých Kostoľanoch sa od začiatku mája činia. Najskôr postavili máj, potom zorganizovali hasičskú veselicu a napokon pri príležitosti osláv Dňa svätého Floriana, patróna hasičov, im posvätili repliku historickej zástavy. Požehnal ju spolu s technikou kňaz Igor Gajdoš v nedeľu 8. mája po svätej omši.

Sprievod hasičov sa pobral k automobilom, novej cisternovej tatrovke či protipovodňovému vozíku, ktoré dobrovoľníci vystavili na parkovisku pri kostole. Technické prostriedky kňaz posvätil rovnako ako zástavu.

Repliku historickej zástavy vytvorila brnianska firma podľa pôvodnej zástavy z roku 1929. Nechýba na nej tradičné heslo: „Sláva bohu, pomoc blížnemu.“

Sprievod viedla dychová skupina Rovinka. Miestne kuchárky pripravili výdatný nedeľný obed so slepačou polievkou i rezňami.

V týchto dňoch sa už dobrovoľní hasiči z Veľkých Kostolian môžu pochváliť novovybudovanou nájazdovou plochou potrebnou pre výjazd hasičského auta z garáže bez náročného manévrovania a zbytočného poškodzovania pneumatík, chodníka i trávnika. Vo dvore zbrojnice pribudne oporný múr.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard