Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (18.)

  • Spravodajstvo
  • 5. mája 2016, 13:27
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Brezová ulica



V južnej časti Piešťan je situovaná komunikácia, využívaná nielen miestnymi obyvateľmi rodinných domov a bytoviek, ale najmä žiakmi základnej a študentmi dvoch stredných škôl. Práve z toho dôvodu sa najmä v ranných hodinách stretáva Brezová ulica s pomerne výrazným problémom.

V súčasnej dobe deti nevyužívajú autobusovú či pešiu dopravu, priamo pred brány škôl prichádzajú v rodičovských automobiloch. Tí, čo už prekročili prah dospelosti, sa dokonca privážajú sami, a tak sa každé ráno na Brezovej ulici zvýši frekvencia dopravy a vodiči parkujú na každom voľnom kúsku cesty. Pre množstvo áut sa čas strávený v aute predĺži nielen návštevníkom školy, ale aj miestnym obyvateľom, snažiacim sa opustiť parkovisko a prepraviť napríklad do práce. Zhustená doprava sa odráža aj na napájajúcich sa komunikáciách, Bratislavskej ceste a Komenského ulici. Aby toho nebolo málo, náročný manéver zažívajú i pracovníci pri odvoze odpadu, pozdĺž áut zaparkovaných na krajnici sa totiž osobný automobil a väčšie vozidlo len s ťažkosťami obídu.

Vodiči by práve v tomto mieste mali byť mimoriadne ohľaduplní a odvoz ratolesti do budovy školy čo najviac urýchliť. Dôležité je rešpektovať osadené značky zákazu zastavenia, a tiež neblokovať obyvateľom výjazd z brány či parkoviska.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina