Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (17.)

  • Spravodajstvo
  • 28. apríla 2016, 08:22
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Valová ulica



Severný koniec Piešťan je zanedbaný nielen z investičného hľadiska, no aj z pohľadu výstavby nových odstavných plôch. Pred časom síce vyrástlo nové parkovisko pre obyvateľov mestských i súkromných bytoviek na Čachtickej ulici, avšak obyvatelia panelových domov na Valovej ulici majú stále k dispozícii rovnaký počet miest.

Počas pracovnej doby je tamojšia komunikácia bez problémov priechodná, komplikácie nastávajú až v čase voľna, keď sa miestni vracajú domov. Kamenistá plocha s kolmým státím je zaplnená ihneď, majitelia teda svoje vozidlá ponechávajú pozdĺž krajnice. Valová ulica je však v niektorých úsekoch veľmi úzka, protiidúce vozidlá sa vedľa zaparkovaných áut nezmestia a jeden z vodičov vždy musí dať prednosť.

V prípade, že sa chystáte na Valovej parkovať, pozorne si všímajte dopravné značky. Nachádzajú sa tam totiž úseky so zakázaným zastavením. Ak voľné miesto nenájdete, pravdepodobne ho budete márne hľadať na Ulici E. Belluša i neďaleko materskej školy.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 26. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela