Mestský park je do pestrých farieb odetý

  • Spravodajstvo
  • 27. apríla 2016, 14:41
  • Autor:pror/am

S príchodom teplých jarných dní ožil pestrými farbami aj mestský park v Piešťanoch. Na svedomí to majú rozkvitnuté cibuľoviny z Holandska, ktoré sa tiahnu naprieč celou hlavnou alejou. A zásluhu na tom má najmä riaditeľka Služieb mesta Piešťany (SMP), Hana Dupkaničová.

Mestský park dlhodobo prichádzal o svoju krásu. Letničky boli minimalizované z dôvodu náročnej údržby, z Piešťan tiež vymizli cibuľoviny. H. Dupkaničová sa po nástupe do funkcie riaditeľky rozhodla vymyslieť spôsob, ako ľuďom opäť ponúknuť krásu jarných kvetov. Inšpiráciu našla aj u záhradnej architektky a donedávna mestskej poslankyne Evy Wernerovej. „Cibuľky kvetín by sa mali sadiť ešte v septembri, ja som sa však na popud Holanďanov podujala ich zasadiť až v decembri. Do začiatku jari som tŕpla, ako to celé dopadne. A výsledok je prekvapujúco dobrý, vzišli všetky,“ vysvetlila nám s úsmevom riaditeľka SMP.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 26. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina